Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Κύθηρα - Έτοιμες για οργανωμένες εκκενώσεις οικισμών οι αρχέςΔραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά που μαίνεται από το πρωί της Παρασκευής στα Κύθηρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν έτοιμες ακόμα και για οργανωμένες εκκενώσεις οικισμών λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων αλλά και το πολύ μεγάλου μετώπου. 

Οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να οριοθετήσουν τη φωτιά.
Η πύρινη λαίλαπα περικύκλωσε τον Μυλοπόταμο με τους κατοίκους σε δραματικούς τόνους να ζητούν τη συνδρομή της Πολιτείας. 
Χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής έλεγαν: «Πείτε τους να φέρουν αεροσκάφη. Καίγεται ο Μυλοπόταμος».
Στο σημείο επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 57 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα και 1 canadair.
Η φωτιά βρίσκεται 20 μέτρα από το πρώτο σπίτι και όπως λένε οι κάτοικοι οι αρχές τους κατεβάζουν ήδη προς την παραλία.

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές

Υψηλός παραμένει και για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3), σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Ειδικότερα, προβλέπεται υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και για τα νησιά Κρήτη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κύθηρα.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πηγή: newpost.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr