Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Απίστευτο θράσος Σκουρολιάκου:Αντί να κρύβεται δίνει διευκρινίσεις για τις φοροαπαλλαγές στο Άγιον Όρος


Βασιλης Πολυχρονης

Βγήκε να δικαιολογηθεί και...τα έκανε πιο μπάχαλο απ' ότι ήταν ο...Εθνοπατήρ (Ευλόγηcον)!Όμως,μέσα στον αχτάρμα που ονομάζει "διευκρίνηση" λέει την αλήθεια και ποιος ήταν ο ρόλος του στην ψήφιση της τροπολογίας:"Ο καθείς βεβαίως αντιλαμβάνεται ότι η ρύθμιση αυτή, είναι κυβερνητική απόφαση. Αλλιώς δεν θα γίνονταν δεκτή στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή πολιτική και δεν θα υπερψηφίζονταν".Η κυβέρνηση (της..."αριστεράς" ντε) τη μεθόδευσε την τροπολογία κι ο Σκουρολιάκος λειτούργησε...ως "αυτοφοράκιας" (πήρε την ευθύνη πάνω του)!
Έτσι,να ξεβρακώνεστε καθημερινά!
Υ.Γ. Ήταν,λέει,αναδρομικές διαγραφές με ανταποδοτικό χαρακτήρα,γράφει ο...Εθνοπατήρ.Τα μοναστήρια είχαν παραχωρήσει κάποιες εκτάσεις...στους πρόσφυγες το 1922!

Σε διευκρινιστική του δήλωση αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές του Αγίου Όρους, ο εκ των εισηγητών της σχετικής ρύθμισης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος σημειώνει:

«Πολύς λόγος γίνεται για την νομοθετική ρύθμιση που εισηγηθήκαμε τρεις βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.-ΚΕΝΤΡΩΟΙ) όσον αφορά παλαιά χρέη κάποιων μονών του Αγίου Όρους. Δικαιολογημένα πολλοί συμπολίτες μας αναρωτιούνται για το τι σημαίνει ακριβώς αυτή η ρύθμιση.
»Να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχήν ότι ΔΕΝ αφορά την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Γι' αυτό είχε φροντίσει η προηγούμενη κυβέρνηση που με απόφαση της έχει χαρισθεί αυτός ο φόρος στις μονές το 2013. Η ρύθμιση για την οποία συζητάμε, αφορά παλιά χρέη από ΕΤΑΚΤ και Ακίνητη Περιουσία των χρόνων 2008 έως 2013 που εκ παραδρομής τότε δεν ταχτοποιήθηκε η μη καταβολή τους.
Αυτή η απαλλαγή των φόρων είναι παλιά υπόθεση, έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και έχει να κάνει με εκτάσεις που παραχώρησαν οι μονές κατά το 1922 με 1924 στους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία αλλά και σε ακτήμονες».
Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει: «Κάθε χρόνο από τότε, λοιπόν, αποφασίζεται (όπως και φέτος) η παραγραφή τους. Το ίδιο κάναμε και το 2016 όπου είχαν συνυπογράψει και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Φέτος, η ΝΔ δεν υπέγραψε αλλά ψήφισε θετικά και το ΠΑΣΟΚ επίσης δεν υπέγραψε αλλά ψήφισε "παρών". Γιατί; Προφανώς εφαρμόζοντας το δόγμα ‘αντιπολίτευση να ‘ναι κι ότι να ‘ναι’, διακινώντας παράλληλα τη θεωρία που λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την εκκλησία. Μονά ζυγά δικά τους δηλαδή!
»Ο καθείς βεβαίως αντιλαμβάνεται ότι η ρύθμιση αυτή, είναι κυβερνητική απόφαση. Αλλιώς δεν θα γίνονταν δεκτή στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή πολιτική και δεν θα υπερψηφίζονταν. Όλοι το κατανοούν αυτό. Και εκείνοι που ερωτούν ειλικρινά και εκείνοι και κάνουν ανοιχτά πόλεμο στην κυβέρνηση (με γεια τους με χαρά τους), και αυτοί που παριστάνουν τους "αγνούς διερωτώμενους", υποκρινόμενοι ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. (Τρομάρα τους)», καταλήγει ο Π. Σκουρολιάκος.

Διαβάστε επίσης:
Δείτε όλα τα τελευταία νέα >>

Αρχειοθήκη ιστολογίου >>

.

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Powered By BloggerTips.gr