Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΈξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν.

Μόλις χθες έγραφα για τις μαυροφορούσες ψευδομάρτυρες, που συνωστίζονταν στα στρατοδικεία σκοπιμότητας, καταθέτοντας σε βάρος αγωνιστών του ΕΑΜ, που ούτε τους ξέρανε ούτε τις είχαν ενοχλήσει προσωπικά. Λέγοντας πως στο πρόσωπο του ενός ή του άλλου διωκόμενου αγωνιστή ανακάλυπταν τον δολοφόνο κάποιου δικού τους ανθρώπου. Και για ένα τσουβάλι αλεύρι ή μια θέση του γιου τους στη Χωροφυλακή ή της κόρης τους ως νύφης στο πλευρό του ανθυπολοχαγού, έδιναν κόσμο στα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Τη δόξα τους ζήλεψε η κ. Εύα Καΐλή, αναφέροντας ψευδώς πως οι κομμουνιστές σκότωσαν τον παππού της. Και όταν είδε πως το ψέμα αποκαλύφτηκε, το έριξε στις αναφορές στη λήθη του παρελθόντος. Αφού απείλησε με αγωγές όσους δεν το έχαψαν.
Ε, όχι! Αν νομίζει πως σ' αυτόν τον τόπο μπορεί κάθε καθίκι να προσβάλλει την ιστορική μνήμη με ψευδολογίες, είναι γελασμένη.
Δεν θα περάσει έτσι αυτό. Θα μας πει ποιον παππού της και πότε και πού σκότωσαν οι κομμουνιστές. Και για ποιο λόγο.

Και μέχρι να μας το πει, θα την καταγγέλλουμε ως φασισταριό και αισχρή ψευδολόγο. Ως ένα πατσαβούρι, που επιχείρησε να ξεπλύνει τον φασισμό. Άλλο το ότι δεν της βγήκε.
Λοιπόν, κ. Καϊλή; Θα μας απαντήσετε ή θα μείνετε με το στίγμα της πατσαβούρας;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr