Η Ραχήλ Μακρή για τα μέσα δασοπυρόσβεσης


Μύδρους κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην προετοιμασία της πυροπροστασίας για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι, εξαπολύει η Πρόεδρος του «Μετώπου Νίκης» Ραχήλ Μακρή. 

Σύμφωνα με την πρώην βουλευτή, «από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη της χώρας, canadair, σχεδόν τα μισά να είναι ετοιμοπόλεμα. Συγκεκριμένα τα εννέα (9) από τα (11) παλαιού τύπου CL-215 και τα δύο (2) από τα επτά (7) νέου τύπου CL-415″.
«Αντί ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του να εκτελούν τα καθήκοντα τους και να έχει επιλυθεί το θέμα με την χρήση κονδυλίων από τους ειδικούς λογαριασμούς εκτάκτων αναγκών, περιφέρονται στα κανάλια διαπιστώνοντας τα προβλήματα και καβγαδίζοντας για το ποιος καταστρέφει καλύτερα την χώρα»προσθέτει η κ. Μακρή. 
Ολόκληρη η δήλωση της Ραχήλ Μακρή: 
Την ώρα που οι μνημονιακοί βουλευτές και η κυβέρνηση απολαμβάνουν τα μπάνια τους προφανώς στα κότερα επιχειρηματιών που όλο το χειμώνα εξυπηρετούν με ντροπιαστικές τροπολογίες διαγραφής προστίμων και φορολογικών οφειλών και εν μέσω πυροσβεστικής περιόδου, πυροσβεστικά αεροσκάφη βρίσκονται σε προγραμματισμένη ετήσια συντήρηση στην ΕΑΒ και άλλα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος από έλλειψη ανταλλακτικών.
Πρωτοφανής η κατάντια , αφού από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη της χώρας, canadair, σχεδόν τα μισά να είναι ετοιμοπόλεμα. Συγκεκριμένα τα εννέα (9) από τα (11) παλαιού τύπου CL-215 και τα δύο (2) από τα επτά (7) νέου τύπου CL-415.
Αντί ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του να εκτελούν τα καθήκοντα τους και να έχει επιλυθεί το θέμα με την χρήση κονδυλίων από τους ειδικούς λογαριασμούς εκτάκτων αναγκών, περιφέρονται στα κανάλια διαπιστώνοντας τα προβλήματα και καβγαδίζοντας για το ποιος καταστρέφει καλύτερα την χώρα.
Τα προβλήματα διαθεσιμότητας των μέσων αεροπυρόσβεσης, στην χώρα, δεν είναι βέβαια κάτι πρωτόγνωρο και καινούργιο, καθώς ουδείς από τους κυβερνώντες και αρμόδιους υπουργούς που πέρασαν κατά το παρελθόν από τα αρμόδια πόστα, έδωσε μια αποτελεσματική λύση.
Ο ελληνικός λαός πληρώνει με αίμα στον κρατικό προϋπολογισμό για την διάθεση μέσων και αυτοί που πληρώνονται για την διαχείριση των προβλημάτων και την επίλυση τους σπρώχνουν ο ένας μετά τον άλλον, το «κουβαδάκι» παραπέρα.
Είναι λυπηρό μετά από τόσα χρόνια και κατασπατάληση τόσων κονδυλίων, σε μια χώρα να χάνονται συνεχώς και ετήσια ανθρώπινες ζωές από την εγκληματική αδιαφορία κυβερνήσεων που αφού χαθούν ζωές βρίσκουν την λύση της ενοικίασης πτητικών μέσων από ιδιωτικές εταιρείες. Μια πρόχειρη, προσωρινή και δαπανηρή αναποτελεσματική λύση που το μόνο που εξυπηρετεί είναι πελατειακές σχέσεις ημετέρων και τίποτα άλλο.
Το Μέτωπο Νίκης καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει την αγορά νέων πτητικών σύγχρονων μέσων αεροπυρόσβεσης (ελικοπτέρων και αεροσκαφών) με σταδιακή απομάκρυνση των παλαιών αεροσκαφών που η ετήσια συντήρηση τους έχει πλέον καταστεί οικονομικά μη αποδεκτή καθώς και η επιχειρησιακή τους ικανότητα είναι πλέον περιορισμένη.
Όσο δεν προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες θα Είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους και την καταστροφή των περιουσιών και των δασών της χώρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr