"Σοφά" πράττει η "κυβέρνηση της Αριστεράς" και καταργεί εθνικούς ύμνους, αναρτήσεις σημαίας κλπ , τόσο εθνικιστικά και απαράδεκτα πράγματα.


Δημήτρης Μπελαντής

"Σοφά" πράττει η "κυβέρνηση της Αριστεράς" και καταργεί εθνικούς ύμνους, αναρτήσεις σημαίας κλπ , τόσο εθνικιστικά και απαράδεκτα πράγματα.
Συμβολισμοί, τελετουργίες χωρίς κανένα νόημα. Όπως "σοφά" πράττουν οι μνημονιακές και προμνημονιακές κυβερνήσεις εδώ και καιρό και αποδυναμώνουν την γνώση της εθνικής και της διεθνούς Ιστορίας, και ιδίως την γνώση της πολιτικής Ιστορίας, αποδυναμώνουν -με την ευγενή χορηγία των ΜΜΕ- την χρήση της εθνικής μας γλώσσας, αποδυναμώνουν την εθνική και κοινωνική μνήμη, που ευτυχώς ή δυστυχώς πάνε μαζί. Όποιος δεν έχει εθνική, ιστορική και κοινωνική συνείδηση, δεν έχει ταξικότητα και τοπικότητα συνάμα, δεν είναι ούτε εργατική τάξη ούτε λαός ούτε κοινωνία ούτε τίποτε. Είναι ένα άθροισμα από ετερότητες και δικαιωματισμούς, δικαιώματα, ανοχές και προνόμια, είναι ένας ντεκλασσέ όχλος (plebs) , σαν αυτόν της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου.
Πράγματι, αν η Ιστορία είναι απλώς "κατασκευή" μιας τάξης ή μιας κρατικής ιντελλιγκέντσιας, δεν είναι λογικό να θεωρούμε ότι μια άλλη κρατική ιντελιγκέντσια θα την "ανακατασκευάσει" αλλοιώς προς το καλύτερο, χωρίς μίση και πάθη ; Δεν είναι αυτή η ιντελλιγκέντσια ο διεθνής θίασος διανοουμένων της ΕΕ; Αυτό δεν μας λένε τόσα χρόνια οι εκσυγχρονιστές της Κεντροαριστεράς και νυν της Αριστεράς ; Αυτό δεν μας λένε κάποιοι υπερδιεθνιστές φίλοι μέσα στην Αριστερά όλων των τάσεων ; Κι αυτό δεν κάνουν οι κρατικοί τους εκπρόσωποι ;
ΥΓ. Αν πρόκειται, πάντως, να έχουμε μια άλλη σημαία και όχι την ελληνική , που αν θυμάμαι καλά ήταν και η σημαία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ δίπλα στην κόκκινη του ΚΚΕ, προτείνω την σημαία της Γερμανίας ή των ΗΠΑ και όχι την ανούσια και άνευρη της ΕΕ. Τουλάχιστον οι άλλες δύο έχουν μια μια αισθητική και ιστορικότητα , ας είμαστε μια σοβαρή αποικία. Όχι το γαλάζιο κλωτσοσκούφι με τα αστεράκια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr