Ξέφυγε ο καύσωνας: Ποιες περιοχές καίνε τα θερμόμετρα στους 48,8°C. Πύρινη λαίλαπα η Ελλάδα


Ποιες περιοχές έδειξαν τα θερμόμετρα 48αρια μέσα στον καύσωνα;

Αξιοποιώντας το πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, το meteo.gr/ΕΑΑ προχώρησε στη βιομετεωρολογική αποτίμηση των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα που επικρατούν στη χώρα μας, και οι οποίες αναμένεται να επιμείνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε ο δείκτης PET (Physiologically Equivalent Temperature – Φυσιολογικά Ισοδύναμη Θερμοκρασία), για τον υπολογισμό του οποίου εφαρμόστηκε το βιομετεωρολογικό μοντέλο μικρής κλίμακας RayMan, της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, τροφοδοτούμενο από τις μετρήσεις του δικτύου σταθμών του ΕΑΑ.
Το μεσημέρι της Δευτέρας 07/08/2017 (ώρα 14:00), το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας βρέθηκε σε συνθήκες ζέστης (θερμική αίσθηση) με έντονη θερμή επιβάρυνση, ενώ στο ~50% των σταθμών του δικτύου καταγράφηκαν συνθήκες έντονης ζέστης με ισχυρή θερμή επιβάρυνση.
Σε ό,τι αφορά στην Αττική, στους περισσότερους σταθμούς καταγράφηκαν συνθήκες έντονης ζέστης με ισχυρή θερμή επιβάρυνση. Ακολουθεί ο πίνακας με τις περιοχές της Αττικής με τη μεγαλύτερη θερμή επιβάρυνση το μεσημέρι της Δευτέρας 07/08/2017.
Περιοχές:
Πατήσια 46.8 οC
Σαλαμίνα 45.9 οC
Ανάβυσσος 44.8 oC
Ελευσίνα 44.7 οC
Τέλος, με βάση τις μετρήσεις του δικτύου του ΕΑΑ, υπήρξαν περιοχές όπου επικράτησαν συνθήκες πολύ έντονης ζέστης με πολύ ισχυρή θερμή επιβάρυνση. Στο επόμενο πίνακα παρουσιάζονται οι περιοχές της χώρας μας με την μεγαλύτερη θερμή επιβάρυνση, το μεσημέρι της Δευτέρας 07/08/2017.
Περιοχές:
Παρανέστι Δράμας 48.8 οC
Λάρισα 48.6 οC
Καρδίτσα 48.5 oC
Αναγνωρίζοντας την εξαιρετική σημασία της παροχής εξειδικευμένης και κατανοητής για το κοινό πληροφορίας, όπως η παραπάνω, το meteo.gr/ΕΑΑ θα θέσει σύντομα σε λειτουργία την παρακολούθηση των βιομετεωρολογικών συνθηκών (θερμική αίσθηση και θερμική επιβάρυνση) σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας το πυκνό δίκτυο σταθμών του.


Δείτε περισσότερα: http://www.fimes.gr/2017/08/kausonas-perioxes/#ixzz4pAfeECtE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr