Του άρπαξε τις πιστωτικές και τις χρέωσε 1.000 ευρώ - Το κόλπο για να μην θέλει PIN


Σχεδόν 1.000 ευρώ, μέσα σε 24 ώρες, κατάφερε να χρεώσει τις τρεις κάρτες ενός 67χρονου, ένας 24χρονος, ο οποίος άρπαξε τις πιστωτικές του. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας το κόλπο των «ανέπαφων συναλλαγών», δεν χρειαζόταν να βάλει PIN και έτσι κανείς στα καταστήματα όπου πραγματοποίησε 42 συναλλαγές, κατάλαβε την απάτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, περίπτωση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα περίπου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Πιο συγκεκριμένα, πριν ένα μήνα περίπου, ένας 67χρονος, αντιλήφθηκε την απώλεια τριών πιστωτικών καρτών του, ενώ σε επικοινωνία του με τα τραπεζικά καταστήματα του γνωστοποιήθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο είχαν πραγματοποιηθεί από αυτές σαράντα δυο ανέπαφες συναλλαγές, σε έντεκα καταστήματα του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, χρηματικού ύψους 964 ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε άμεσα ενδελεχής έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των στοιχείων του 24χρονου. Ο δράστης πραγματοποιούσε με τη κάρτα του 67χρονου (ανέπαφες συναλλαγές) χωρίς να απαιτείται ο κωδικός αριθμός pin παριστάνοντας ψευδώς στους καταστηματάρχες τον δικαιούχο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
ΠΗΓΗ: patrastimes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr