Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ χτυπάνε και ρίχνουν δακρυγόνα στους διαδηλωτές εναντίον κυβέρνησης και Juncker. Κατελήφθη η ΕΡΤ3. Οι καταληψίες ζητούν να μεταδοθεί μήνυμα τους


Με άγρια επίθεση και δακρυγόνα αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσαλονίκης που διαδήλωναν ενάντια στον Juncker και την ”τιμητική διάκριση” που επεφύλαξε κυβέρνηση και η διοίκηση του Αριστοτελείου ΠανεπιστημίουΘεσσαλονίκης στον τύραννο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να φτάσουν στην ΕΡΤ3, όπου μια ομάδα τους μπήκε δυναμικά στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και πραγματοποίησε κατάληψη μέχρι αργά την νύκτα.
Ανάμεσα στους δεκάδες αγωνιστές, αγωνίστριες, καταληψίες του Συντονισμού έδωσαν το παρόν και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στέλεχος της ΛΑ.Ε, και η Χριστίνα Σουλτανίδου, στέλεχος της ΛΑ.Ε, μαζί με στελέχη και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς.
Οι καταληψίες της ΕΡΤ3 ζητούσαν επίμονα να διακοπεί το πρόγραμμα της ΕΡΤ και να μεταδοθεί από την τηλεόραση της Αθήνας κείμενο καταγγελίας της κυβέρνησης και καταγγελίας του Juncker, του ευρώ και της ΕΕ και των άγριων μνημονιακών πολιτικώνλιτότητας και λεηλασίας του ελληνικού λαού.
Η εξωνημένη Διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, βαστάζος του Τσίπρα, του Juncker και των μνημονίων, αρνείτο να διακόψει το πρόγραμμα της EΡΤ1, λέγοντας ότι θα μπορούσε να μεταδόσει το μήνυμα των διαδηλωτών στις 12 τα μεσάνυχτα ή την άλλη μέρα το πρωί.
Τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν ότι η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς κατοχής και μνημονιακού στραγγαλισμού, ενώ διοικείται από τα ΜΑΤ με στυγνό αυταρχισμό και με χημικό πόλεμο εναντίον των πολιτών.
Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική αντιϊμπεριαλιστική ανατροπήαπελευθέρωσηςδημοκρατίαςανασυγκρότησηςδικαιοσύνης και εθνικήςανεξαρτησίας.
Πολύ αργά το βράδυ οι καταληψίες εγκατέλειψαν την ΕΡΤ3 αφού πρώτα απαίτησαν να φύγουν τα ΜΑΤ μέσα και έξω από το κτίριο, πράγμα το οποίο και έγινε.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr