"Όλοι μαζί απορούμε"... Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες δεν αντιλαμβάνονται τι παίζεται;


Χτες πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημισμένη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών που διοργάνωσε το "Όλοι μαζί, μπορούμε..." 

.
Μπορούμε να καταλάβουμε τη συμμετοχή του κόσμου και για να ακούσει τους καλλιτέχνες και γιατί αισθάνεται (πιθανόν...) ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάει τους συνανθρώπους του.
. 
Δε μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να αφήσουμε ασχολίαστη όλη αυτήν την διαδικασία.
Η συγκέντρωση τροφίμων προς τους συνανθρώπους μας που πεινάνε, παρουσιάζεται ως ύψιστη ένδειξη αλληλεγγύης λες και τα συσσίτια είναι μία απολύτως αποδεκτή διαδικασία και πολιτικά και ηθικά. 
Αποκρύπτεται εντελώς και εντέχνως ότι η πείνα, η ανέχεια και η παντελής έλλειψη στοιχειωδών μέσων επιβίωσης, είναι αποτέλεσμα των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια. 
Είναι λοιπόν υποκριτικό και τραγικό ταυτόχρονα, το γεγονός ότι αυτοί που υποστηρίζουν τα μνημόνια και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, αυτοί οι ίδιοι το "παίζουν" και φιλάνθρωποι. 
.
Όσον αφορά αυτούς που βρίσκονται πίσω από το "Όλοι μαζί μπορούμε" , κατανοούμε τα κίνητρα τους. 
Μας βομβαρδίζουν καθημερινά για το πόσο καλό είναι το ΔΝΤ και για το πόσο καλά είναι τα μνημονιακά μέτρα διότι έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους. 
Οι καλλιτέχνες όμως, πολλοί από τους οποίους ταυτίστηκαν και με κινήματα τις προηγούμενες δεκαετίες, που το "παίξανε" αντισυμβατικοί και αντικομφορμιστές, σπεύδουν τώρα με τη συμμετοχή τους να καταδείξουν πως τα συσσίτια είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και η πείνα σε αυτόν τον τόπο.
Επί της ουσίας δίνουν και ιδεολογική στήριξη και σε όλη αυτή την διαδικασία ψευδεπίγραφης φιλανθρωπίας και εν τέλει σε όλη αυτήν την πολιτική 
Εκτός κι αν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες διαχρονικά ακολουθούσαν τη μόδα ή τις τάσεις της εποχής, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να τους εξυπηρετήσει καλύτερα.

.
Εμείς όμως επειδή μένουμε σταθεροί στις επιλογές μας, πάντα αντιμνημονιακοί και πάντα πιστεύοντας ότι η αξιοπρέπεια είναι το ίδιο απαραίτητη με το ψωμί, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που δεν θα χρειάζονται συσσίτια για να επιβιώσουν οι άνθρωποι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr