Στην Κύπρο η κόρη του Τσε Γκεβάρα


Οπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στο Κυπριακό, η δυσκολία στην επίλυση του προβλήματος συνίσταται στην αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του ενός εκ των δύο ηγετών της Κουβανικής Επανάστασης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, η οποία έγινε σήμερα δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη.

Η κ. Γκεβάρα βρίσκεται στην Κύπρο έπειτα από σχετική πρόσκληση του Κυπρο-Κουβανικού Συνδέσμου Φιλίας.
Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές οι άριστοι δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο και την Κούβα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη συνέχεια στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη διαχρονικά σταθερή θέση αρχών της Κούβας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος.
Η κ. Γκεβάρα τόνισε ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στο Κυπριακό, η δυσκολία στην επίλυση του προβλήματος συνίσταται στην αδράνεια της διεθνούς κοινότητας.
Ενημέρωσε δε τον Πρόεδρο της Βουλής για την κατάσταση στη χώρα της, ιδιαίτερα υπό το φως της ακύρωσης της Συμφωνίας αποκατάστασης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας.
Τέλος, συζητήθηκαν ιστορικά γεγονότα και προσωπικές εμπειρίες της κ. Γκεβάρα από τη ζωή του πατέρα της και τη δράση του στην Κουβανική Επανάσταση και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
ΠΗΓΗ: sigmalive.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr