ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ με υπουργική απόφαση


Υπογράφτηκε από τον υπουργό Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, η απόφαση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, η οποία βάζει ταφόπλακα στην κυριακάτικη αργία...


Η υπουργική απόφαση καθορίζει τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν «προαιρετικά» όλες τις Κυριακές από το Μάη έως τον Οκτώβρη.

Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

- Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας.

- Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.

- Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος.

- Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από τη Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

- Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Έλλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος .

- Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας, η οποία εκτείνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

- Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 και το Παράρτημα 1, τμήμα 2 του ν.2338/1995 (ΦΕΚ Α’ 202).

- Την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση 3046/51009/1994 (ΦΕΚ Β' 833), το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

Το υπουργείο Οικονομίας ισχυρίζεται ότι στις συγκεκριμένες περιοχές «παρατηρείται η υψηλότερη τουριστική κίνηση και τουριστική κατανάλωση κατά τη διάρκεια του έτους», ενώ επικαλείται λόγους «δημοσίου συμφέροντος» για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, θεωρώντας «δημόσιο συμφέρον» τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

«Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα πρέπει να θεσμοθετούνται κατ’ εξαίρεση, ώστε να εξυπηρετηθούν σκοποί δημοσίου συμφέροντος, διασφαλίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων στην κυριακάτικη αργία και την εφαρμογή της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας», αναφέρει η υπουργική απόφαση σε ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού και πρόκλησης κατά των εργαζομένων.

Την Κυριακή 16 Ιούλη πραγματοποιείται 24ωρη απεργία στο εμπόριο. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας απευθύνουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Στην απεργιακή κινητοποίηση καλεί και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Τη στήριξη και την αλληλεγγύη στην απεργία στο Εμπόριο εκφράζουν η ΟΕΚΙΔΕ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η ΟΓΕ.

Σημειώνεται ότι κάλεσμα στην απεργία απευθύνει και η Ένωση Εμποροϋπαλληλων Ν. Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση εκείνη την ημέρα στις 8.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους.

http://www.902.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr