ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος»


Αποτέλεσμα πολύχρονης μεθοδικής εργασίας, το «Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος» εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2008 και επανεκδόθηκε πρόσφατα σε τέταρτη συμπληρωμένη έκδοση.
Ο συγγραφέας, μελετητής της ιστορίας της εργατικής τάξης και του εργατικού κινήματος της χώρας μας, εκτός από αυτό, έχει γράψει σειρά σχετικών βιβλίων, καθώς και δύο μυθιστορήματα εμπνευσμένα από τη νεότερη και σύγχρονη ελληνική κοινωνική ιστορία.
Το βιβλίο περιλαμβάνει 1.714 λήμματα, μέσα από τα οποία δίνεται ένας πλούτος πληροφοριών για το ελληνικό εργατικό κίνημα από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Εκτός από τις αναφορές στο συνδικαλιστικό κίνημα, τις κύριες οργανωτικές του εκφράσεις, τους κλάδους που πρωταγωνίστησαν στους αγώνες των εργαζομένων και στα πρόσωπα που διακρίθηκαν ως συνδικαλιστικά στελέχη, περιλαμβάνονται και οι πολιτικές εκφράσεις του κινήματος, πολιτικά στελέχη, έντυπα, ιστορικά γεγονότα, αλλά και πρόσωπα της προοδευτικής διανόησης και του πολιτισμού.
Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του έργο, εξαιρετικά χρήσιμο για όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορία του εργατικού μας κινήματος, αλλά και γενικότερα για τη νεοελληνική ιστορία.
Το βιβλίο, που πρόκειται να πάει στα βιβλιοπωλεία το φθινόπωρο, διατίθεται από τον συγγραφέα (6983189251, gnalexatos@yahoo.gr) και από τις εκδόσεις «Κύμα» (Φειδίου 14-16 Αθήνα, kyma.periodiko@gmail.com).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr