Ξεσηκωμός για να τελειώσουμε μαζί τους, πριν μας τελειώσουν αυτοί.


Δέσποινα Σπανού μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε
Μεσάνυχτα της 1ης Ιουλίου, αφήνει την τελευταία της πνοή η 62χρονη Ντανιέλα Πρελορέντζου, πολύτεκνη και μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες, η οποία εξαναγκάστηκε σε δεύτερη βάρδια ούτως ώστε να επισπευσθεί η αποκομιδή των απορριμάτων από τους δρόμους του Ζωγράφου και έτσι το πολιτικό κόστος από την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα και η ενδεχόμενη επίπτωση στην δημόσια υγεία να μετριαστεί. (Αλήθεια εν τέλει πόσοι νόσησαν από τα σκουπίδια στις πόλεις μας, κατά την διάρκεια των απεργιών; υπάρχει κάποια επίσημη καταγραφή ή μείναμε στην κινδυνολογία...)
Στις 8 Ιουλίου, ο 44 χρονος Άγγελος Παντέλογλου, πατέρας 2 ανήλικων παιδιών, επίσης εργαζόμενος στις υπηρεσίες καθαριότητας, τραυματίζεται σοβαρά κατά την διάρκεια της εργασίας του και χάνει τη μάχη για την ζωή.
Εχτές 11 Ιουλίου, ένα ακόμη νέο παιδί, εργαζόμενος στις διανομές (23 ετών) χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Συνολικά είναι η τρίτη περίπτωση νεκρού διανομέα από την αρχή του έτους και όλοι κάτω των 25 ετών. 
Τέλος, στον ήδη μεγάλο κατάλογο προστίθεται η αυτοκτονία της 42χρονης εργαζόμενης του Καρυπίδη η οποία αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της στα Γιαννιτσά. Η εργαζόμενη,όπως και οι υπόλοιποι 1400 συνάδελφοι της, παρέμεναν απλήρωτοι για 15 ολόκληρους μήνες.
.
Διαβάζεις τα στατιστικά στοιχεία και ανατριχιάζεις...
Δεν μπορεί όλα αυτά να είναι "κακιά στιγμή" και δεν είναι δυνατόν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, η εργατική τάξη να πληρώνει τυχαία αυτόν τον τεράστιο φόρο αίματος. 
Δεν μπορείς να μην διασυνδέσεις όλα αυτά τα περιστατικά με τις μνημονιακές επιλογές και την ξεδιάντροπη μορφή που έχει πάρει το σύστημα όταν αναφέρεται στους εργαζόμενους. 
Οι απεργίες δυσφημίζονται από την πλειονότητα των ΜΜΕ με μακροσκελείς λιβέλους ενώ οι εργατικοί θάνατοι (τα εργασιακά εγκλήματα δηλαδή...) δεν απασχολούν περισσότερο από ολιγόλεπτα ρεπορτάζ (κι αν απασχολήσουν...).
Η διοίκηση της ΓΣΕΕ τις προάλλες τα έβαλε με την Λαϊκή Ενότητα διότι τους κατακρίναμε που ετοιμαζόντουσαν να οργανώσουν μνημονιακή φιέστα στα γραφεία τους, με τον κ. Τσακαλώτο τον κ. Στουρνάρα και λοιπούς. Για τα εργασιακά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί αυτό το διάστημα, σιγή ιχθύος ή τυπικές ανακοινώσεις...
Το εργατικό δυναμικό της χώρας, σχεδόν στο σύνολο του εξαναγκάζεται σε άθλιες συνθήκες εργασίας και επικίνδυνες καταστάσεις την ίδια στιγμή που οι απεργίες του, δηλαδή ο μόνος τρόπος να πιέσουν καταστάσεις, στοχοποιούνται. 
Ο Άρειος Πάγος ουσιαστικά δικαιώνει τους εργοδότες όταν αυτοί δεν καταβάλλουν τους μισθούς. 
Οι εργαζόμενοι είναι στο στόχαστρο και θα παραμείνουν εκεί μέχρις ότου ξεσηκωθούν μαζικά και με πυγμή απαιτήσουν τα δικαιώματα τους. 
Ξεσηκωμός για να τελειώσουμε μαζί τους, πριν μας τελειώσουν αυτοί.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr