Εγκαινιάστηκε το μέγα σκάνδαλο του ΣΔΙΤ απορριμάτων στην Κοζάνη


Με Κοινοτικά λεφτά, χρήματα του δημοσίου και δάνεια της Εθνικής, εκχωρείται, έναντι ευτελούς συμμετοχής του ιδιώτη, η διαχείριση των απορριμάτων Δυτικής Μακεδονίας στον όμιλο Μπόμπολα με απόλυτα σκανδαλώδεις και αντιπεριβαλλοντικούς όρους και με πλήρη εγγύηση των υπερκερδών του!..


Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικής  – δυναμικότητας 120.000 τόνων ετησίως, Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, 10 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς και Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης – Εκπαίδευσης περιλαμβάνει το πρώτο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων.

Τα εγκαίνια της πρώτης στην Ελλάδα ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων έγιναν την Τετάρτη στη Κοζάνη.

Η άδεια κατασκευής και λειτουργίας του για 25 έτη εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2015 από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ η σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο τού ίδιου έτους.

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 49 εκατομμύρια ευρώ. Τα 17 εκατομμύρια προήλθαν από ιδιωτικά κεφάλαια, τα 6 εκατομμύρια από δάνειο που χορήγησε η Εθνική Τράπεζα και τα 26 εκατομμύρια ευρω από χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

” Δεν υπάρχει γενικός κανόνας για τη μέθοδο ή το χρηματοδοτικό εργαλείο που υιοθετούμε αλλά το επιλέγουμε ανά περίπτωση, με μόνη προϋπόθεση τη διασφάλιση ευρύτερης συναίνεσης μεταξύ των ευρύτερων φορέων της τοπικής κοινωνίας ”, επεσήμανε με πρωτοφανή προκλητικότητα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. ”Το έργο έτυχε της αποδοχής όλων των δήμων που συναπαρτίζουν τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας”!


iskra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr