Ρόλο... επόπτη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΔΕΗ αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων


Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ, καθώς, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το ΔΣ της ΔΕΗ στη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε το σχετικό αίτημα από την πλευρά της ΕΤΕπ.

Η ΕΤΕπ είχε ζητήσει με επιστολή της τη συμμετοχή της σε επιτροπή που θα συστήσει η ΔΕΗ ως τις 30 Σεπτεμβρίου για να παρακολουθεί την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της επιχείρησης.
Με αυτό τον τρόπο, για πρώτη φορά η ΕΤΕπ αποκτά εποπτικό ρόλο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα της ανησυχίας για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και της διασφάλισης από πλευράς της ΔΕΗ ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης για το μέλλον, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εποπτεία της ΕΤΕπ θα συμπεριλάβει αναπόφευκτα και το σχεδιασμό της πώλησης λιγνιτικών μονάδων, που προχωρά με τη συνδρομή της McKinsey.
Η ΕΤΕπ αποτελεί το μεγαλύτερο ξένο πιστωτή της ΔΕΗ, καθώς από τη δεκαετία του 1960 έχει στηρίξει με δάνεια τη χρηματοδότηση της επιχείρησης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr