ΛΑΕ: «Σκηνές ντροπής στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ»


Δέσποινα Σπανού
Αυτό που συνέβη εχτές στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ είναι η καλύτερη απόδειξη, του πως "αντιλαμβάνονται" ορισμένοι την δημόσια τηλεόραση.

Κάποιοι, που θεωρούν πως μόνο αυτοί αγωνίστηκαν για ελεύθερη δημόσια τηλεόραση, τώρα πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να "εξαργυρώσουν" τον αγώνα τους μετατρέποντας την ΕΡΤ σε φερέφωνο και ντουντούκα της πολιτικής τους.
Πολύ καλά έκαναν ο Π. Λαφαζάνης και ο Δ. Στρατούλης, που αποχώρησαν από την εκδήλωση όταν πήρε εκτός προγράμματος το λόγο ο Δ. Τσακνής, του οποίου οι εκφράσεις εναντίον της Ραχήλ Μακρή, όχι απλά δεν τον τιμούν σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη, αλλά μαρτυρούν και έναν άνθρωπο ο οποίος κακώς έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ευθύνης στην δημόσια τηλεόραση....
Ντροπή και μόνο ντροπή.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Ντροπή και μόνο ντροπή ένιωσε όποιος παρευρέθηκε σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης “Μνήμες και χρέος” για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που φιλοτέχνησε στον ίδιο χώρο ο διεθνώς αναγνωρισμένος γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, αφιερωμένο στους αγώνες ενάντια στο “μαύρο” στην ΕΡΤ.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, εκτός προγράμματος, ζήτησαν και πήραν τον λόγο.  Μία κίνηση που φυσικά εξόργισε τους παριστάμενους και ειδικά τους αντιπροσώπους της ΛΑ.Ε. στην εκδήλωση  Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, οι οποίοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησαν.
Οι κύριοι Τσακνής και Κρέτσος, με εκτός προγράμματος παρέμβαση, προσπάθησαν να οικειοποιηθούν αυθαίρετα τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ και ολόκληρου του ελληνικού λαού και να αποκρύψουν βεβαίως πως σήμερα, με ευθύνη τους, η ΕΡΤ δεν αποτελεί ελεύθερη φωνή.
Αντιθέτως αποτελεί «φερέφωνο» της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε: «Αποτελεί ντροπή και υποκρισία να χαιρετίζουν μια εκδήλωση ενάντια στο “μαύρο”, εκείνοι που είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για την μετατροπή της ΕΡΤ σε όργανο λογοκρισίας, σε μια φαιά μνημονιακή ντουντούκα και υμνωδό ενός νεοαποικιακού πολιτικού και πολιτιστικού καθεστώτος».
Η ΛΑ.Ε. τιμά και τον καλλιτέχνη Κυριάκο Ρόκο και τους εργαζόμενους που αγωνίστηκαν αλλά είμαστε απέναντι τόσο στον πρόεδρο της ΕΡΤ όσο και στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που θεωρούν την ΕΡΤ «ιμάντα» της κυβερνητικής πολιτικής.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για πολυφωνία, ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων μα και δημοκρατία.


Γραφείο Τύπου
03/07/2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr