Λαφαζάνης:Το λεγόμενο «παράλληλο νόμισμα» είναι μνημόνιο σε χειρότερη έκδοση


Μόνη λύση η άμεση μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη βάση ριζοσπαστικού προγράμματος

Δεν γνωρίζω τον κ. Κιμ Γκλεν. Κάποια φορά, ως υπουργός τότε, είδα Κορεάτες στο Μαξίμου, παραξενεύτηκα, ρώτησα και μου είπαν ότι είναι σύμβουλοι του Υπ. Οικονομικών! Δεν ξέρω, επίσης, αν ο Γ. Βαρουφάκης είχε ετοιμάσει σχέδιο για “παράλληλο νόμισμα” και μάλιστα με τα χαρακτηριστικά που του αποδίδει ο Κιμ Γκλεν. Αν υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο αυτό δεν είχε συζητηθεί ούτε φυσικά εγκριθεί σε κανένα κυβερνητικό όργανο, αν και οφείλω να πω ότι μέσα και γύρω από το Μαξίμου λειτουργούσαν πολλά παράκεντρα, παραμάγαζα και περίεργες συνομαδώσεις.
Επί της ουσίας, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι διάφοροι σχεδιασμοί για “παράλληλο νόμισμα”, είτε υπήρχαν είτε δεν υπήρχαν, δεν συνιστούσαν τίποτε άλλο παρά καταστροφικές φαιδρότητες για τον τόπο, εξίσου καταστροφικές με τα μνημόνια που εφαρμόζοντο και με το τρίτο μνημόνιο το οποίο συνομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας.
Κανένα “παράλληλο νόμισμα” δεν μπορούσε να δώσει απάντηση στο εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα και φυσικά κανένα παράλληλο νόμισμα δεν μπορούσε να είναι ένα σχέδιο Β για τον τόπο, αφού δεν μπορούσε να υποκαταστήσει τα μνημόνια και την μνημονιακή συνθηκολόγηση.
Το μόνο πραγματικό σχέδιο Β που μπορούσε να υπάρξει για την χώρα είναι το σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, το οποίο σταθερά και συγκεκριμένα πρότεινα.
Αυτό, όμως, το σχέδιο όχι μόνο το απέρριπταν τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Γ. Βαρουφάκης αλλά και τους έπιανε πανικός μόνο και μόνο με την εκφώνηση της εξόδου από το ευρώ, στο οποίο ήταν και είναι θρησκευτικά προσκολλημένοι.
Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, συνιστά τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη απάντηση σε μια μνημονιακή Ελλάδα που αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά είναι δεσμευμένη σε μια σκληρή και απάνθρωπη κηδεμονία και λιτότητα τουλάχιστον μέχρι το 2060.
Όσο και αν μια χρεοκοπημένη και σάπια πολιτικό – οικονομική και μιντιακή τάξη τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό και φιμώνει κάθε διαφορετική φωνή, πολύ γρήγορα θα συντριβεί και θα πληρώσει όπως της αξίζει για τα εγκλήματά της σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.
Για το Γραφείο Τύπου
6/7/2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr