Συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό έξω από το υπουργείο Εργασίας - BINTEO


Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδόχων νομού Αττικής, αντιδρώντας στην «ελαστική μορφή εργασίας του κλάδου και στους πενιχρούς μισθούς».

Το συνδικάτο, το οποίο πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, διεκδικεί κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις υποχρεωτικές για κάθε επιχείρηση, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, υγείας και ασφάλειας, και μέτρα προστασίας των ανέργων.
Επίσης, έχει οργανώσει παρεμβάσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, βγάζοντας, όπως υποστηρίζει, την πραγματική εικόνα «πίσω από τα χλιδάτα σαλόνια των ξενοδοχείων, των πολυτελών ξενοδοχείων και των αλυσίδων καφέ και φαγητού».
Όπως υποστήριξε, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης «καταθέσαμε τα αιτήματά μας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και πήραμε την ίδια απάντηση, ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας γι'αυτό και εμείς θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα».
Ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΤΕ, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Εργαζόμενοι στον Τουρισμό από Enikos_gr

Επιλεγμένα για εσάς

by anemosanatropis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr