Άλλα μας λέγατε Κυρία Φωτίου... Παιδικοί σταθμοί: Μένουν εκτός 40.000.


Κι όμως παρά τις εξαγγελίες της αρμόδιας υπουργού, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού οι αριθμοί δείχνουν ότι 40.000 παιδιά, αν και οι οικογένειές τους πληρούν όλες τις προϋποθέσεις δεν θα μπορέσουν να πάνε σε παιδικό σταθμό μέσω του προγράμματος του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Φέτος οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών έφτασαν τις 147.773. Από αυτές πληρούσαν τα κριτήρια οι 132.982.
Vucher για μια θέση σε παιδικό σταθμό κατάφεραν να εξασφαλίσουν όμως μόλις 92.231 οικογένειες και έτσι μένουν εκτός 40.751 παιδιά.
«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς να μην έχουν καμία αγωνία για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου πριν ένα μήνα, Ιούνιος 2017...
Εκτιμάται τώρα ότι θα μπορέσουν ως τα τέλη Αυγούστου να εξασφαλιστούν άλλες 5.000 ως 6.000 θέσεις, όπως γίνεται κάθε χρόνο, ωστόσο και πάλι θα μείνουν εκτός χιλιάδες παιδιά.
Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, θα υπάρξει ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν τέλη Σεπτέμβρη, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών.
Ενστάσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως και 11/7/2017, 8 π.μ. έως 2 μ.μ., αποκλειστικά στις έδρες των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών που κατατέθηκαν οι αιτήσεις εγγραφών - επανεγγραφών. 
Πηγή:www.newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr