Ο «στυγνός επιχειρηματίας», δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών απέλυσε (ξανά) τους 35 συμβασιούχους του

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανηιλίδης
Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανηιλίδης είναι από τους μνημονιοκότερους των μνημονιακούς και με την πρώτη ευκαιρία, στο «βωμό» των πελατειακών του σχέσεων, προχωρεί σε αντεργατικές πρακτικές, όπως έκανε τον περασμένο Απρίλη με την απόλυση 35 συμβασιούχων στην Καθαριότητα (σ.σ.: προτού εκδοθεί η απόφαση του Ελεγκτικού). Τότε, το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ κατήγγειλε το δήμαρχο, ενώ τις απολύσεις ακύρωσε με απόφασή της ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης.

Αυτό που περίμενε, όπως φαίνεται, ήταν ο νόμος με την τροπολογία Σκουρλέτη αλλά… όχι και τη σχετική εγκύκλιος, ώστε να προχωρήσει (ξανά) στην απόλυση των 35 συμβασιούχων, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών, αλλά και επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τα όσα λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:
1. Ο υπουργός έχει πει ότι η νομοθετική πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που διασφαλίζει τις θέσεις των εργαζομένων άλλα και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Καθαριότητας, αποκλείοντας τους ιδιώτες, «είναι εκτός τόπου και χρόνου».
2. Η Ομοσπονδία έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους πως η τροπολογία Σκουρλέτη οδηγεί σεαπολύσεις και σε είσοδο των ιδιωτών στην Καθαριότητα.
Να σημειωθεί πως ο Σ. Δανηιλίδης προχώρησε στην απόλυση των συμβασιούχων στις 29 Ιούνη, ημέρα που εκδόθηκαν σε ΦΕΚ ο νόμος και μία ημέρα πριν από την εγκύκλιο από τον υπουργό Εσωτερικών, που εξεδόθη στις 30 Ιούνη.
Η ενέργεια του «στυγνού επιχειρηματία» δείχνει το δίκαιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του αγώνα των εργαζόμενων και συμβασιούχων των δήμων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, καθώς και για μετατροπή της συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με βάση την παράγραφο 3 του Άρθρου 103 του Συντάγματος (σ.σ.: η νομοθετική πρόταση της Ομοσπονδίας των δημοτικών υπαλλήλων).

ΕΔΩ η απόφαση του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, με τις απολύσεις των 35 συμβασιούχων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr