Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα ανακηρύξουν επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Γιώργος Αλεξάτος
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα ανακηρύξουν επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αυτόν που δήλωνε ότι "η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραματικά με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας. Η νέα κοινοτική βοήθεια δεν θα έρθει χωρίς σκληρά ανταλλάγματα". Αυτόν που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έναν θεσμό που έκανε ό,τι μπορεί και συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί, για να τσαλαπατήσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας του λαού μας.
Και γιατί να μην το ανακηρύξουν επίτιμο διδάκτορα οι κύριοι καθηγητάδες; Λίγα τσεπώνουν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα; Ή μήπως ξεχνιούνται έτσι εύκολα οι ιστορικές παραδόσεις; Το γεγονός ότι ανάμεσα σε τετρακόσιους περίπου πανεπιστημιακούς καθηγητάδες των χρόνων της Κατοχής, μόλις καμιά δεκαριά ήταν στο ΕΑΜ; Ή ότι επί Χούντας η μεγάλη πλειονότητα από δαύτους στηνόταν και παρακολουθούσε χειροκροτώντας τις ασυναρτησίες του Παπαδόπουλου;

Έτσι! Να διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στην πνευματική ηγεσία του καθεστώτος και στον λαό που υποφέρει. Ώστε να γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ότι η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας πάει αντάμα με την κοινωνική καταστροφή και έχει σαφέστατο ταξικό πρόσημο. Με την αστική πνευματική ηγεσία να διεκπεραιώνει την αποστολή της με στοχοπροσήλωση.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr