Βέροια: «Θερμή» υποδοχή των αγροτών στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης (Video)Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βέροια επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σειρά ζητημάτων που «απειλούν το μέλλον του πρωτογενούς τομέα»
Πρωτοβουλία για την υποβολή φακέλου στήριξης της αγοράς του ροδακίνου στην Ε.Ε. γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, αναγνωρίζοντας ότι οι φετινές τιμές του προϊόντος είναι «αρκετά χαμηλές», σύμφωνα με το ΑΠΕ. Αναφερόμενος στο θέμα των ενισχύσεων, μεταξύ άλλων είπε ότι για το ροδάκινο που προορίζεται για χυμοποίηση «αποφασίσαμε τη χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης», με στόχο όπως τόνισε, «τη βιωσιμότητα της μεταποιητικής βιομηχανίας και τη διατήρηση των επιπέδων παραγωγής χυμού ροδάκινου».
Kατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αγροτικών συλλόγων από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, πετάχτηκαν ροδάκινα στο δρόμο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Για την αντιμετώπιση των εντόμων, είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί συγκεκριμένη δράση, ύψους 15 εκατ.ευρώ, με το ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 387 ευρώ/εκτάριο ετησίως για τα πρώτα δύο χρόνια εφαρμογής και στα 454 ευρώ/εκτάριο ετησίως για τα τελευταία τρία. Τονίζεται ότι τα προαναφερόμενα επισήμανε ο υπουργός σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες στη Βέροια, με αφορμή το 2ο Φεστιβάλ Ροδακίνου, αλλά και εν μέσω της ίδρυσης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων.

Πηγή: inveria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr