Το Αμύνταιο εκπέμπει SOS  • Αποκόλληση τεράστιων εδαφικών μαζών στο Αμύνταιο Φλωρίνης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή!
  • Αποτέλεσμα των εργασιών στο Λιγνιτικό Κέντρο. Μεγάλες ζημιές, ποιος θα κληθεί να τις πληρώσει;
  • Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, γιατί καθυστερείτε επικίνδυνα να υπογράψετε το Π.Δ.;
  • Άμεση η ανάγκη μετεγκατάστασης των κατοίκων της περιοχής!
  • Εκκενώνεται ο οικισμός Αναργύρων, ρωγμές σε σπίτια και δρόμους, προβλήματα σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση
Δύο μέρες μετά το άρθρο του eReportaz σχετικά με τις «Ιερές Μπίζνες» του Δωρόθεου με την «υπογραφή» της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την παράλληλη επικίνδυνη κωλυσιεργία της μη υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος προκειμένου οι κάτοικοι του Αμύνταιου Φλωρίνης να μετεγκατασταθούν σε άλλη πόλη, το κακό έγινε!
Δυστυχώς το eReportaz δικαιώνεται, όπως και η Ραχήλ Μακρή, η οποία καιρό φωνάζει για τα προβλήματα των κατοίκων στους Αναργύρους Φλωρίνης. 
Ποιος ξέρει μέχρι πότε θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν πριν από λίγο.
Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις, μικρή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή!
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ σημειώθηκε νωρίς το Σάββατο αποκόλληση τεράστιων εδαφικών μαζών και μετακίνηση τους σε απόσταση τουλάχιστον 40 μέτρων, στο ορυχείο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στο Αμύνταιο!

Από την αποκόλληση των μαζών καταπλακώθηκαν -με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς- τέσσερις γιγάντιοι καδοφόροι εκσκαφείς, ενώ κινδυνεύουν με καταστροφή ένας ακόμη, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε σε πλήρη εξέλιξη.
Στη ΔΕΗ έχει σημάνει συναγερμός και ο πρόεδρος της, Μανώλης Παναγιωτάκης, ενημερώθηκε και μετέβη εκτάκτως στο Αμύνταιο. Η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου είχε ευτυχώς φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να αποκλείσει το χώρο από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι δεν κινδύνευσαν ζωές!
Οι ζημιές ωστόσο στα σπίτια των κατοίκων που ήδη έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία είναι ανυπολόγιστες.  Στον οικισμό των Αναργύρων Φλώρινας μετέβησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θοδωρή Καρυπίδη.

Γίνεται πλέον κατανοητό πως η κωλυσιεργία/αδιαφορία των υπευθύνων καθίσταται τρομερά επικίνδυνη, αν όχι ύποπτη που δεν είναι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο. Οι κάτοικοι του Αμύνταιου εκπέμπουν SOS, αλλά δυστυχώς, Ελλάδα είναι μόνο η… Αθήνα!
Πηγή: ereportaz.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr