ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ SMS ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ -ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΣ!!! Πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς δεν παίρνουν ελάφρυνση του χρέους


Πανικός αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με την Μαντάμ Μέρκελ. Ο Τζανακόπουλος του πρότεινε να της στείλει SMS γράφοντάς της:

-Σκότωσα τους ανοήτους Ελληνες φορολογούμενους και έβγαλα πλεόνασμα 7 δις-3,5% κι εσύ ενώ μου το υποσχέθηκες δεν μου κάνεις ελάφρυνση του χρέους…Με εξαπάτησες…
Χαστούκι για τον Ελληνα πρωθυπουργό και σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει στα χέρια της μια σημαντικά βελτιωμένη πρόταση πέρα από την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Μια τέτοιου είδους συμφωνία από μόνη της μπορεί και πάλι να μην αποδειχθεί αρκετή για να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να ξεκινήσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.
Ο Τσίπρας και ο οξυδερκής Τσακαλώτος αισθάνονται πλέον δέσμιοι του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που πέτυχαν μην πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του Δημοσίου και καταληστεύοντας τους φορολογούμενους. Μετά από αυτό ο Τσακαλώτος τηλεφώνησε στην εξίσου οξυδερκή Εφη Αχτσιόγλου για να ζητήσει παρηγοριά και τρυφερούς ώμους να ακουμπήσει.

Στο μεταξύ οι 5 σοφοί της Γερμανίας συνιστούν να μην γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επειδή η Ελλάδα πετυχαίνει πλεονάσματα-τρομάρα μας!
Ετσι, όπως μεταδίδει η DW (Κώστας Συμεωνίδης), εφικτή χαρακτηρίζει την επίτευξη συμφωνίας στο επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, ένας εκ των λεγόμενων «5 σοφών» της γερμανικής οικονομίας, βάζοντας ωστόσο έναν σημαντικό αστερίσκο.
Όπως εκτίμησε σε συνέντευξη που παραχώρησε προς τη Deutsche Welle στο περιθώριο ημερίδας για τις δυνατότητες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές που διοργάνωσε χθες Τετάρτη στη Φρανκφούρτη το περιοδικό Economist:
«Κάποια συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει στις 15 Ιουνίου, ακόμη κι αν είναι μόνον τυπική. Δεν πιστεύω όμως ότι στις 15 θα αποφασιστούν ήδη μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Κατά συνέπεια αυτό θα σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν θα είναι διατεθειμένο να διαθέσει πόρους και άλλα δάνεια στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει μια συμβιβαστική φόρμουλα, βάσει της οποίας το ΔΝΤ θα παραμείνει τυπικά στο πρόγραμμα, αλλά θα εκταμιεύσει χρήματα το 2018. Αυτό είναι στα όρια του εφικτού. Η πρόταση κατατέθηκε ήδη κατά την τελευταία συνάντηση, αλλά η Ελλάδα δεν μπορούσε να την αποδεχτεί. Τώρα όμως ενδεχομένως να βρεθεί λύση προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο γνωστός γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι εν τέλει η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπαναχωρήσει και υπό το βάρος της χρονικής πίεσης που ασκούν οι επικείμενες πληρωμές του Ιουλίου.
Ο Λαρς Φελντ ανήκει στο λεγόμενο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, ένα ανεξάρτητο όργανο που συμβουλεύει την εκάστοτε γερμανική κυβέρνηση σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής. Ποιά είναι όμως επί της αρχής η θέση των «5 σοφών» στην αξίωση για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους;«Ήδη το 2015 εμείς ταχθήκαμε κατά της ελάφρυνσης του χρέους (…) καθότι το 2012 είχαν ληφθεί ήδη ιδιαίτερα γενναιόδωρα μέτρα. Αργότερα αποφασίστηκε τελικά να περιμένουμε μέχρι το 2018 πριν αποφασιστούν ενδεχομένως νέες παρεμβάσεις. Τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να τηρηθεί. Κατά την άποψή μου η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο σοβαρή όσον αφορά το χρέος, όσο την παρουσιάζει το ΔΝΤ. Το Ταμείο κάνει προβλέψεις, για παράδειγμα για την ανάπτυξη, που είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξες. Ίσως θα έπρεπε λοιπόν να δει κανείς τον επόμενο χρόνο κατά πόσον όλα αυτά είναι εφικτά».
«Βλέπουμε ήδη τώρα ένα απροσδόκητα υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο δεν περιμέναμε. (…) Εάν παραμείνει σε αυτή την τροχιά, δεν αποκλείεται να πετύχει η Ελλάδα και το 2017 ένα μεγάλο πλεόνασμα και αυτό θα έδειχνε και στο ΔΝΤ ότι υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες απ΄ ότι προβλέπει. Και, εάν προχωρήσουν και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τότε μπορούν να γίνουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ανάπτυξης. Υπό αυτή την έννοια η ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους δεν είναι τόσο μεγάλη όσο την αξιώνει το ΔΝΤ. Ακόμη και η ελληνική πλευρά ζητά πλέον μικρές παρεμβάσεις για το χρέος, όπως την παράταση της διάρκειας των δανείων. Εν τέλει πρόκειται για μέτρα, που στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης, μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων και του ESM».
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Πολάκης βλέπει το θεριό που πλησιάζει και υποστηρίζει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ περιμένουν να τα ταίσει ο Κυριάκος γι΄αυτό γράφουν διθυράμβους για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Στο μεταξύ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα ημερήσια εφημερίδα που θα καλύπτει τον Φιλελεύθερο χώρο. Από την ΝΔ εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή ο Σύριζα δεν ξεπερνάει το 12%. Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές ακόμη κι αν ο Σύριζα πέσει στο 4%. Μόνο που υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας: Oι άδειες κατσαρόλες που θα χτυπάνε οι νοικοκυρές στη πλατεία Συντάγματος. Αυτές είναι που δεν θα επιτρέψουν στον Τσίπρα να φθάσει στο 2019…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr