O κ. Μορφίδης και τα...διόδια!

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδης μας βεβαίωσε ότι τα 38 νέα διόδια θα μπούνε τώρα διότι είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά μετά θα τα "ξηλώσουν".
(Κάποια στιγμή πρέπει να τους πούνε να μη χρησιμοποιούν πλέον, "επαναστατικά" φορτισμένες λέξεις όπως ξήλωμα/σκίσιμο/τσάκισμα κτλ. διότι εμπεριέχουν μία αυτενέργεια η οποία ουδόλως αντικατοπτρίζεται στα έργα τους...)


Με λίγα λόγια να μην διαμαρτυρόμαστε, αφού στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν σαν χόμπι να προσθαφαιρούν σταθμούς διοδίων στον ελεύθερο τους χρόνο και το θέμα θεωρείται λήξαν...

Σταθμός διοδίων που μπαίνει, δεν βγαίνει εύκολα...
Τόσο απλά, τόσο ξηγημένα...
Τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες!
Κι όποιος τις λέει, καλό είναι να βουτάει καλά τη γλώσσα του στο μυαλό του, προτού μιλήσει....

Επίσης επισήμανε πως αν οι κάτοικοι του νομού Καβάλας προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τύπου "Κίνημα Δεν Πληρώνω", αυτός θα τους στηρίξει και θα είναι μαζί τους.

Χριστιανέ μου, τους ρώτησες αν σε θέλουν μαζί τους;
Ή απλώς θα επιβάλλεις την παρουσία σου;
Κι αν δεν σε θέλουν;
Δεν είναι πάρα πολύ λογικό, όταν μια ομάδα ανθρώπων κινητοποιείται για να αντιταχθεί σε μία διάταξη που τη ζημιώνει οικονομικά και είναι παντελώς άδικη και κερδοσκοπική, να μην θέλουν στην κινητοποίηση να συμμετάσχει αυτός ο οποίος "έφερε" την διάταξη;
Το μόνο που θα καταφέρεις αν συμμετάσχεις, είναι να τους δυσφημίσεις το κίνημα.
Εκτός αν είναι αυτός ο πραγματικός σκοπός....

Στην επαρχία, οι κοινωνικές ισορροπίες είναι πολύ πιο εύθραυστες από ότι στην Αθήνα.
Οι βουλευτές Α' & Β' Αθηνών κτλ. νιώθουν ικανοί να πράττουν με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων αφού δεν γνωρίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους. (αναφέρομαι πάντα στην κάκιστη περίπτωση που πράττουν αρνητικά ως προς το κοινωνικό σύνολο...)
Στις πιο "κλειστές" κοινωνίες της επαρχίας όμως, οι βουλευτές λίγο ή πολύ γνωρίζουν έως και προσωπικά, αυτούς που τους εκλέγουν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.
Είναι και τέτοιοι οι κοινωνικοί δεσμοί της επαρχίας, που πέρα από την μη επανεκλογή τους, τους περιμένει και κοινωνική "ρετσινιά".
Έτσι, μία αντιλαϊκή διάταξη (όπως καλή ώρα, αυτή των διοδίων) είναι πιο "δυσκολοχώνευτη" για το εκλογικό σώμα της επαρχίας και κατ' επέκτασιν και για τους βουλευτές της επαρχίας, καθώς ελοχεύει μέχρι και κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού για τους τελευταίους.

Αυτή την "αγωνία" δεν μπορεί να διαχειριστεί ο κ. Μορφίδης ο οποίος μέσα στην ανάγκη του να "ομορφύνει" με πολύ "άτσαλο" τρόπο την όλη ασχήμια της διάταξης των διοδίων, μας χάρισε ένα από τα ωραιότερα "μαργαριτάρια" που ακούστηκαν από βουλευτή του κυβερνώντος, τα τελευταία 2 χρόνια.

Κύριε Μορφίδη, είναι πολύ απλό.
Καταθέτετε την βουλευτική σας ταυτότητα λέγοντας πως σας βάλανε να ψηφίσετε μνημόνια για να πάρετε ελάφρυνση του χρέους.
Και παρά τα μνημόνια, η λύση για το χρέος δεν ήρθε ποτέ.
Αυτός από μόνος του, είναι ένας εξαιρετικός λόγος καταγγελίας της Κυβέρνησης και των Ευρωπαίων.
Και κατ' επέκτασιν, εξαιρετικός λόγος παραίτησης.
Όσο παραμένετε ενεργός και καλοπληρωμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μην κάνετε "ορέξεις" για ξηλώματα διοδίων και συμμετοχές σε κινητοποιήσεις.
Συνεχίστε να ψηφίζετε τα πάντα και αφήστε τους "λεονταρισμούς" για τα λιοντάρια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr