Καταγγελία της Ραχήλ Μακρή για Αμυνταίο : Eίναι αργά για δάκρυα, είστε όλοι συνένοχοιΤον Μάιο του 2013, μετά από πρόσκληση των κατοίκων και του προέδρου της κοινότητας Αναργύρων, του χωριού που είδατε στα ΜΜΕ να βουλιάζει παρευρέθηκα στο χωριό. 

Ο πρόεδρος καθώς και οι κάτοικοι με ενημέρωσαν για το πρόβλημα και την ανάγκη μετεγκατάστασης του χωριού. Λίγες μέρες πριν στην ολομέλεια είχε προηγηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμάρα Βενιζέλου να <<κλέψουν>> τους ήδη ταλαιπωρημένους κατοίκους των οικισμών. Σε έναν αγώνα δρόμου απέτρεψα αυτό το ενδεχόμενο και κατέθεσα την με αριθμ πρωτ. 493/47 τροπολογία που ουσιαστικά δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αποκατάσταση της αδικίας που δημιούργησε η προηγούμενη κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης μέσα στο πολυνομοσχέδιο για τις δήθεν «φιλικές» στρατηγικές αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο.Την τροπολογία κατέθεταν τότε ο κ. Χατζηδάκης και τη συνυπέγραψαν οι βουλευτές κ.κ. Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης και Κουκουλόπουλος, καταστρέφοντας το δικαίωμα των κατοίκων πληγέντων περιοχών όπως η Ποντοκώμη, η Μαυροπηγή και οι Ανάργυροι στην δίκαιη και πλήρη αποζημίωση τους από τη ΔΕΗ για τον ξεριζωμό τους και την οικονομική, ηθική και κοινωνική ανασύστασή τους.Μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε τους παρέδωσα την πρωτοκολλημένη τροπολογία υλοποιώντας την υπόσχεση που τους είχα δώσει για την κοινοβουλευτική παρέμβαση μου για όλα τα θέματα που αφορούσαν την Δυτική Μακεδονία και τους κατοίκους της. Ο αγώνας για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των κατοίκων συνεχίστηκε και όταν προσπάθησαν να επιβάλλουν τέλη κτηματογράφησης στα σπίτια με τις ρωγμές και ο κοινοβουλευτικός αγώνας συνεχίστηκε με την στήριξη των κατοίκων που με τίμησαν. 


Η σημερινή περιφερειακή αρχή πήρε την ψήφο των κατοίκων με την υπόσχεση της αποκατάστασης της αδικίας και της ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης του χωριού. Επί τρία χρόνια την παρακολουθούμε να κόβει κορδέλες και να καλεί υπουργούς που αποκαλούν τον περιφερειάρχη θεού δώρο. Προφανώς εννοούν για την κυβέρνηση καθώς βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία και υπακούει σε κάθε απόφαση της στηρίζοντας τις πολιτικές που εφαρμόζει. 

Επί μήνες με παρεμβάσεις μου που τις περισσότερες φορές αγνοούνται και δεν παίζουν ούτε στα τοπικά Σάιτ της δυτικής Μακεδονίας όπως οφείλουν, εκφράζω ως πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης την αγωνία μου και ζητώ την μετεγκατάσταση. Ωστόσο οι τοπικοί άρχοντες είναι απασχολημένοι με το να κόβουν κορδέλες στην πυροσβεστική σε φιέστες πολιτικής και επικοινωνιακής ανάδειξης του περιφερειάρχη από υπουργούς της κυβέρνησης. Σήμερα οι κάτοικοι βρίσκονται σε ξενοδοχεία ή φιλοξενούμενοι σε σπίτια συγγενών στην Πτολεμαίδα και αλλού έχοντας εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Τα ΜΜΕ σπεύδουν να παρουσιάσουν εικόνες από την γη που άνοιξε και καταπίνει το χωριό στην Φλώρινα. 


Μόνο που είναι αργά και αυτοί συνεργοί στο έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος των κατοίκων από τον τύπο, τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την σημερινή καθώς και την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και τους βουλευτές Δ. Μακεδονίας που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι εισπράξεις της ψήφου των αποικιοκρατικών συμβάσεων και των κοινωνιοκτόνων μέτρων.

Αιδώς αλήτες.Δειτε εδώ


Η Ραχήλ Μακρή διεκδικεί την καλύτερη λύση για τους οικισμούς που βρίσκονται υπό μετεγκατάσταση

https://rachelmakri.com/2013/05/08/h-raxhl-makrh-diekdikei-thn-kalyterh-lysh-gia-toys-oikismoys-poy-briskontai-ypo-metegkatastash/Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr