Χέλμουτ Κολ: Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποχαιρετούν τον πρώην Γερμανό καγκελάριο


Τη θλίψη τους για το θάνατο του Χέλμουτ Κολεξέφρασαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος

Ο Χέλμουτ Κολ ήταν ένας «πολύ σπουδαίος Ευρωπαίος» και ο «αρχιτέκτονας της ενωμένης Γερμανίας και της γαλλογερμανικής φιλίας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν,αποτίοντας φόρο τιμής στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας.
«Με την απώλεια του Χέλμουτ Κολ, χάνουμε έναν πολύ σπουδαίο Ευρωπαίο», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος με ανάρτησή του στο twitter, σημειώνοντας ότι «ο Κολ ήταν ένας από τους σπουδαίους άντρες της Ευρώπης και του ελεύθερου κόσμου».
Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα ΜέρκελΣτέφεν Ζάιμπεργκ χαιρέτισε «έναν σπουδαίο Ευρωπαίο», αποτίοντας φόρο τιμής στον Χέλμουτ Κολ.
«Βαθιά θλίψη για ένα σπουδαίο Γερμανό και έναν σπουδαίο Ευρώπη», ανέφερε με tweet του ο Ζάιμπεργκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος, απέτισε φόρο τιμής στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, κάνοντας λόγο για «έναν αληθινό φίλο της ελευθερίας» και «ένα από τους σπουδαιότερους ηγέτες της μεταπολεμικής Ευρώπης», αντιδρώντας στην είδηση του θανάτου του.
«Ο Χέλμουτ ήταν ένας βράχος, και σταθερός και δυνατός», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1989 έως το 1993, περίοδο επανένωσης της Γερμανίας.


ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr