Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρούσε αποδεκτή την παρουσία Γερμανού πρέσβη στο Δίστομο


Μεγάλο θέμα από χθες η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο να προσπαθήσει να αποτρέψει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Ναζί. Γράψε για αυτό, και μπορείτε να διαβάσετε, ΕΔΩΕΔΩ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χθες έλεγε ότι επειδή η Γερμανία δεν καταβάλει τις αποζημειώσεις για τα εγκλήματα των Ναζί δεν δικαιούται να εκπροσωπείται από τον πρέσβη σε τέτοιες εκδηλώσεις. Βέβαια, άλλη άποψη είχε ο μεγάλος αγωνιστής Μανώλης Γλέζος που και επέτρεψε στον πρέσβη να καταθέσει στεφάνι και είπε ότι δεν ευθύνεται ο Γερμανικός λαός σήμερα για τα τότε εγκλήματα και με την χθεσινή του κίνηση άφησε να βγει η εικόνα του επίσημου Γερμανικού Κράτους να αναγνωρίζει τα εγκλήματα των προγόνων τους.

Εδώ η Ζωή είναι ασυνεπής. Η ίδια τον Ιούνιο του 2015, ως Πρόεδρος της Βουλής δήλωνε πάλι στον Δίστομο που και πάλι το Γερμανικό Κράτος εκπροσωπήθηκε:

«Είναι ώρα η Γερμανία να ανταποκριθεί σε αυτό το χρέος. Έχει αξία η συγγνώμη, έχει αξία η παρουσία σε αυτές τις εκδηλώσεις, η αξία όμως αυτή υπηρετείται όταν συνοδεύεται από τις πράξεις εκείνες που σηματοδοτούν την ανάληψη της ευθύνης, τη μεταμέλεια και τη αποκατάσταση.»

Τι άλλαξε βρε Ζωή από το 2015 που θεωρούσες θετική την παρουσία του Πρέσβη της Γερμανίας με σήμερα;;;;

Η πολιτική ουσία δεν ταυτίζεται με την ανάγκη show!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr