ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ; Σκουπίδια και αλήθειες στους κάδους της ανέχειας


► Του Στάθη Καγιαλέ
Τώρα που τέλειωσαν όλα, που η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έληξε, η ελληνική κοινωνία μπορεί να αισθάνεται… ευτυχής! Η σπέκουλα των ημερών, απέδωσε… καθαριότητα, με μπαμπούλα τους ιδιώτες και ένα πολιτικό σύστημα, που κρατά ενίοτε όμηρους τους πολίτες. Τώρα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και συνολικά επί μακρόν, ένα λαό στα μνημόνια, το ευρώ και τις απαιτήσεις των ξένων αποικιοκρατών.

Φταίει, όμως, και μερίδα του λαού, που ξαφνικά ανακάλυψε ότι κινδυνεύει η υγειά του, από τα σκουπίδια. Αυτοί που διαμαρτύρονταν έντονα, ήταν εκείνοι, που βρήκαν μέρες απεργίας για να αδειάσουν γύρω από τους κάδους ότι θυμήθηκαν, από ξεχασμένα… χριστουγεννιάτικα δένδρα, κουβέρτες, έπιπλα και μή χειρότερα! Οι νεόπλουτοι που θυμήθηκαν πάλι ξαφνικά ότι μένουν Ευρώπη!
Κανείς τους, όμως, δεν θυμήθηκε ότι στην Ελλάδα της… Ευρώπης και των μνημονίων, πολλοί νεόπτωχοι συνάνθρωποί τους, όλο το χρόνο ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες την τροφή τους, ένα ρούχο να βάλουν πάνω τους τις κρύες νύχτες του χειμώνα… Υπάρχουν και οι άλλοι… συνάνθρωποι των άστεγων, που τους βλέπουν σαν… απορρίμματα να καταλαμβάνουν παγκάκια και γωνιές, όλο το χρόνο. Αυτοί είναι που η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη και τους έριξε στο περιθώριο της ζωής… Για αυτούς η υπόθεση «υγεία» είναι… ψιλά γράμματα. Όπως και ο αγώνας τους για επιβίωση!
Με αυτά τα «ανθρώπινα σκουπίδια», κανείς των πολιτισμένων Ελλήνων της Ευρώπης, δεν ασχολείται περισσότερο από όσο περνά το βλέμμα από πάνω τους, μέσα από τα πολυτελή αυτοκίνητα και ακριβά ρούχα που είναι κλεισμένοι, στον δικό τους κόσμο, με τις ευαισθησίες σε… διαλογή.
Όλες αυτές τις μέρες, όλοι οι «σικ πολίτες», δεν σκέφτηκαν ότι οι εργάτες καθαριότητας, μετά από πολυετή «ζύμωσή» τους με τα σκουπίδια, βλέπουν στο άμεσο μέλλον την πόρτα της «χωματερής» κλειστή στα όνειρά τους, φόρα παρτίδα στην ανεργία! Δεν υπάρχει θέση εργασίας για όλους στη νέα τάξη πραγμάτων που έχει μπει η Ελλάδα. Οι πρόθυμοι πολίτες, ανακάλυψαν την έννοια της αντισυνταγματικότητας των προσλήψεων και κατάπιαν την καραμέλα των επιτήδειων της πολιτικής που συστηματικά τους εξαπατούν, εδώ και χρόνια.
Όλοι αυτοί, μύωπες και μή, δεν μπορούν να δουν ότι από την πρώτη μέρα των μνημονίων, όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, οι υπουργικές αποφάσεις και τα «μέτρα» που έχουν ληφθεί, στερούνται παντελώς συνταγματικής νομιμότητας. Ότι η σύγχρονη αποικιοκρατία, τους στερεί ελεύθερη πατρίδα, δικαιώματα, περιουσίες, συντάξεις, υγεία, το μέλλον των παιδιών τους… Τα μνημόνια και το Σύνταγμα – λάστιχο, δεν είναι ορατό γι’ αυτούς.
Όλα στα σκουπίδια και η χώρα… σκουπιδοτενεκές στην Ευρώπη της παρακμής.
Δυστυχώς με αυτή τη δομή η κοινωνία, δεν έχει μέλλονΔιότι έχει πατήσει την αόρατη μπανανόφλουδα που της έριξαν έξω από κάδους και βρίσκεται σε διαρκή ολίσθηση… Το πότε θα πέσει κάτω, μπορεί να αποτελέσει όχι θέμα, αλλά στοίχημα κάποιου ιδιώτη, ο οποίος θα βρει τρόπο και από εκεί να βγάλει χρήματα στην πλάτη όλων εκείνων, που πέρα από τη μύτη τους δεν βλέπουν τίποτε άλλο από ένα καθρέπτη παραγγελιά, σαν εκείνο του παραμυθιού με τις κολακείες ευκαιρίας!
φωτό: Στάθη Καγιαλέ
JOURNALIST.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr