Ποσοτική χαλάρωση ή εκλογές;


Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους παραπέμπεται για μετά τις γερμανικές καλένδες (αν όχι στις καλένδες γενικώς). Κατόπιν τούτου η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να αποδεχθεί την πρόταση για την «νεκρή» συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, έστω και με stand by agreement, ..
χωρίς άμεση δηλαδή χρηματοδότηση, αλλά υπό την προϋπόθεση μιας ενισχυμένης δέσμευσης του Eurogroup για το χρέος που θα αφήνει περιθώρια πολιτικής ευελιξίας στην ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι ώστε να προχωρήσει στην ποσοτική χαλάρωση: Πρόκειται για το μέγιστο που διεκδικεί πλέον η Αθήνα στην – άνιση – μάχη με ΔΝΤ και Σόιμπλε, με στόχο μια συμφωνία που θα είναι έστω και οριακά πολιτικά διαχειρίσιμη και θα κρατά ζωντανό το σχέδιο της εξόδου στις αγορές.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, που έχει πάντοτε ως τελικό ζητούμενο το «ιερό δισκοπότηρο» της ποσοτικής χαλάρωσης, δείχνουν τα παράλληλα – καίτοι διαφορετικής ρητορικής - μηνύματα που εξέπεμψαν χθες τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την συνέντευξή του στην Handelsblatt, όσο και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πολύωρη, και αρκούντως φορτισμένη, συνεδρίασή της.

Αν δεν συμβεί η ποσοτική χαλάρωση, τι απομένει; Μήπως η προσφυγή στις κάλπες;http://www.artinews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr