Με τα ελληνικά κοράκια ποιος θα ασχοληθεί;


Πολλή κουβέντα γίνεται για τα ξένα funds, τα γνωστά κοράκια ή αρπακτικά που έρχονται στην Ελλάδα για να αρπάξουν κοψοχρονιά σπίτια και περιουσίες άτυχων Ελλήνων πολιτών που πια δεν μπορούν να πληρώσουν υπέρογκες δόσεις, με μόνο σκοπό το δικό τους εύκολο κέρδος και τη διάσωση των τραπεζιτών που ευθύνονται για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Αλλά οι τραπεζίτες δεν σταματούν εκεί. Συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ό,τι δεν ξεπουλάνε στα ξένα funds, που σαν άλλοι ξένοι δυνάστες έρχονται να αρπάξουν σπίτια και περιουσίες αδύναμων πολιτών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως φαίνεται, αλλά με διαφορετικές ιδιότητες.
Σήμερα δεν είναι οι Γερμανοί κατακτητές που κατέλαβαν τη χώρα με τα όπλα και οι διάφοροι ντόπιοι ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες και δωσίλογοι συνεργάτες τους που τους βοηθούσαν να καταδυναστεύουν τον υπόδουλο λαό. Όλοι αυτοί που έλεγαν τότε ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» γιατί έβγαζαν κέρδος από τη συνεργασία μαζί τους και εις βάρος των αδύναμων Ελλήνων. Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι με όπλα, κανόνια και αεροπλάνα, αλλά με όπλο τις τράπεζες. Και οι εγχώριες τράπεζες πολύ εύκολα και αβασάνιστα τάχθηκαν αμέσως με τους νέους κατακτητές της χώρας και συνεργάζονται μαζί τους με τους νέους μηχανισμούς που έχουν εφεύρει. Τους νέους δωσίλογους και γερμανοτσολιάδες που εκτελούν τις διαταγές τους.
Αυτοί οι νέοι προδότες και συνεργάτες των κατακτητών, δεν είναι άλλοι από τις εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρείες που εκφοβίζουν, απειλούν και τρομοκρατούν όσους δανειολήπτες είχαν την ατυχία να χάσουν τη δουλειά τους ή να δουν το εισόδημά τους να μειώνεται σε τέτοιο βαθμό που να φτάνει μόνο για την επιβίωσή τους και την επιβίωση των οικογενειών τους. Οπότε, οι εγχώριοι συνεργάτες των νέων κατακτητών της χώρας, τους αρπάζουν το σπίτι για να σωθούν οι ίδιοι σε βάρος όλων των άλλων. Όπως ακριβώς έκαναν κάποτε και οι μαυραγορίτες που κερδοσκοπούσαν εις βάρος του χειμαζόμενου λαού που πέθαινε από πείνα.
Σήμερα λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο το θέμα «ανθρώπινα δικαιώματα στα απλά καθημερινά πράγματα του μέσου πολίτη», έχει αφεθεί στα κοράκια των εισπρακτικών – δικηγορικών εταιρειών. Τα κοράκια αυτά, έχοντας πάρει εργολαβία από τις τράπεζες τους καταλόγους των εκατομμυρίων οφειλετών για δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, παραβιάζουν καθημερινά τα δικαιώματα στην προσωπική ζωή. Από δεκάδες διαφορετικά τηλέφωνα, υπάλληλοι (σ.σ. άραγε ασφαλισμένοι και σωστά πληρωμένοι ή … με τρίωρες συμβάσεις; ) των κορακιών, βομβαρδίζουν ασταμάτητα τους δανειολήπτες. Μία, δύο, πέντε, δέκα μέχρι και 15 τηλεφωνήματα στην μία ώρα! Το πρωί από τις 9.30, το μεσημέρι, μέχρι και τις 17.00 το απόγευμα!
Και καλά.  Οι δανειολήπτες που έχουν γνώση, απλά, κλείνουν το τηλέφωνο. Άλλοι το βγάζουν από την πρίζα και το κινητό στο αθόρυβο. Τι γίνεται όμως με τους πραγματικά αδύναμους, τους μη έχοντες γνώση, τους συνταξιούχους και τις νοικοκυρές μιας κάποιας ηλικίας; Ποιος θα πληρώσει τους ψυχιάτρους,  που ήδη έχουν ουρές στα ιατρεία τους με αυτά τα “θύματα”; Τι να απαντήσει και πόσες φορές ο παππούς και η γιαγιά στο κοράκι που του λέει αυστηρά “έρχεται κατάσχεση αν δεν πληρώσεις τη δόση”;
Οι τράπεζες, που προβάλλουν κατά καιρούς το κοινωνικό τους πρόσωπο, γίνονται ρεζίλι από τη συμπεριφορά των κορακιών, τα περισσότερα από τα οποία, δεν χρησιμοποιούν στις επικοινωνίες τους με τους δανειολήπτες το όνομα της εταιρείας τους, αλλά λένε “σας τηλεφωνούμε από την Χ τράπεζα”.
Επιπλέον, από πού και ως πού, το κοράκι χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία του δανειολήπτη, όπως για παράδειγμα το Ε9; Ποιος του δίνει το δικαίωμα; Ναι, το θέμα των κόκκινων δανείων, έχουν οι τράπεζες κάθε λόγο να το λύσουν.
Ναι, υπάρχουν εκατοντάδες κακοπληρωτές που συνειδητά δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν προκύπτει όμως από αυτά “συλλογική ευθύνη” στην οποία περιλαμβάνονται και οι μη δυνάμενοι να πληρώσουν. Σημειωτέον, ότι τα οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη (εισοδήματα ή Ε9) δεν αποτελούν ακριβή “πιστοποιητικά” των δυνατοτήτων του για πληρωμές των υποχρεώσεων στις τράπεζες.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αλλά και συμβασιούχοι του Δημοσίου, είναι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες ή παίρνουν στην πραγματικότητα πολύ λιγότερα από αυτά που γράφει το εκκαθαριστικό της Εφορίας.
Αντίστοιχα, το Ε9, δεν έχει καμία αξία, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αγορά για να πουλήσει ο οφειλέτης της τράπεζας ακίνητο, προκειμένου να εξοφλήσει την οφειλή του. Αυτά,  δεν τα ξέρουν τα κοράκια, απλά, γιατί ως κοράκια, το μόνο τους νοιάζει είναι να φάνε το πτώμα. Δεν τα ξέρουν όμως οι τράπεζες; Πολλοί, έχουν παρομοιάσει τον Σόιμπλε με κοράκι. Δεκάδες τα σκίτσα. Έχουμε και τα κοράκια εσωτερικού. Μ’ αυτά ποιος θ’ ασχοληθεί;
danioliptes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr