Νίκη του κινήματος και της ΛΑ.Ε. Η ΓΣΕΕ ανέβαλε μπροστά στην κατακραυγή και τις κινητοποιήσεις την ημερίδα-μνημονιακή φιέστα


Μπροστά στην κατακραυγή σωματείων, συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών παρατάξεων, ιδίως του ΜΕΤΑ και κυρίως μπροστά στις δυναμικές αντιδράσεις τηςΛΑ.Ε και της ιστοσελίδας Iskra και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσειςδιαμαρτυρίας, η ΓΣΕΕ υποχρεώθηκε να αναβάλλει την ημερίδα-μνημονιακή φιέστα που είχε σχεδιάσει και ανακοινώσει για την Τρίτη στις 10:30 στο Ίδρυμα Β κ Μ Θεοχαράκη με τη συμμετοχή των μνημονιακών εγκληματιών σε βάρος της χώρας και του λαού ΤσακαλώτοΣτουρνάραΧατζηδάκη και Σαχινίδη (το εγχώριο κουαρτέτο).

Σε λιτή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αναβολή της ημερίδας για την ‘‘2η αξιολόγηση και την προοπτική της οικονομίας,” αποδίδεται προσχηματικά και προκαλώντας γέλωτες μέχρι δακρύων, στο έκτακτο ΥπουργικόΣυμβούλιο που ορίστηκε όλως τυχαίως την ίδια μέρα και την ίδια ώρα με την ημερίδα.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι χαρακτήριζαν ως μια νίκη του κινήματος και τωνκινητοποιήσεων την άτακτη υποχώρηση της ΓΣΕΕ και τόνιζαν ότι αυτή η πανικόβλητη οπισθοχώρηση της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχισθούνενωτικά και μέχρι τέλους οι αντιδράσεις, μέχρι η αναβολή επ’ αόριστον να μετατραπεί στην πράξη σε ματαίωση της ημερίδας-φιέστας της μνημονιακρατίας.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν την σημασία των ενωτικώνσυντονισμένων και γενικώναντιδράσεων της πολιτικής και συνδικαλιστικής Αριστεράς και όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, αντιδράσεων που μπορούν να έχουν θετικές συνέπειεςκαι να κατακτούν μικρές αλλά ουσιώδεις νίκες.
Θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε ότι η ιστοσελίδα της Iskra υπήρξε η μόνη που είχε ως πρώτο θέμα (ίσως και ως θέμα γενικά), δείγμα του μνημονιακούολοκληρωτισμού στα μίντια, την καταγγελία της μνημονιακής μονοφωνίας του εγχώριου πολιτικού κουαρτέτου των ενόχων και συνενόχων υπό την ομπρέλα της ντροπής από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και καλούσε σε κινητοποιήσεις εναντίον της.
Όπως οφείλουμε να σημειώσουμε τις δυναμικές αντιδράσεις της ΛΑ.Ε που προκάλεσαν την κατάπτυστη συκοφαντική αρθρογραφία του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος κατέφυγε σε ένα παραλήρημα εμετικών συκοφαντιών σε βάρος της ΛΑ.Ε και των αντιδράσεων της, παρουσιάζοντας την τελευταία ως τρομοκρατική οργάνωση!
Η αναβολή αυτή της μνημονιακής φιέστας και η αποπνικτική κατάσταση που κυριαρχεί στις ξεπουλημένες κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος, δείχνει την απόλυτηαναγκαιότητα αλλά και δυνατότητα για μια ανατροπή ταξικούπροσανατολισμού στα συνδικάτα και στην ίδια την ΓΣΕΕ.
Σε αυτό το άμεσο και επείγον καθήκον οφείλουν να προσανατολιστούν με μια πλατιάενωτική στη βάση των προβλημάτων προσπάθεια όλες οι συνεπείς ταξικές εκφάνσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τέρμα στην απαισιοδοξία, την μιζέρια, στους εμφύλιους ανταγωνισμούς.
Μπροστά, ενωτικά και δυνατά!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr