Ξεμένει από παθολόγους το… βροχόπληκτο Παναρκαδικό


Χωρίς παθολόγους κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη, με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για το ίδιο το νοσοκομείο, όσο και για τα κέντρα υγείας του Νομού Αρκαδίας που εξαρτώνται από αυτό.

Αυτή τη στιγμή οι βάρδιες βγαίνουν με δύο ειδικευμένους και δύο ειδικευόμενους γιατρούς, οι οποίοι πρέπει ταυτόχρονα: Να βρίσκονται στο Τμήμα Επειγόντων (το νοσοκομείο βρίσκεται σε διαρκή εφημερία), να παρακολουθούν τους νοσηλευομένους του παθολογικού τμήματος (περίπου 50 καθημερινά), να επεμβαίνουν σε παθολογικά περιστατικά που προκύπτουν σε νοσηλευομένους άλλων τμημάτων, καθώς και ενίοτε να λειτουργούν ως νεφρολόγοι, παιδίατροι ή διοικητικό προσωπικό, καλύπτοντας κενά.
Λαμβάνοντας υπόψιν το ρυθμό προσέλευσης των ασθενών στα ΤΕΠ, τις χρονοβόρες διαδικασίες ηλεκτρονικού προγραμματισμού και συνταγογράφησης, τον όγκο των νοσηλευομένων ασθενών που χρήζουν επίβλεψης, τις αιμοληψίες, τους ιατρικούς φακέλους, την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης και την ηλικία των ειδικευμένων ιατρών, αντιλαμβάνεται κανείς την επερχόμενη αδυναμία των εργαζομένων να υποστηρίξουν όλους αυτούς τους τομείς και να αναχαιτίσουν την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου.
Η σχετική ανακοίνωση κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αιτήσεις ειδίκευσης από νέους γιατρούς, ούτε προβλέπονται θέσεις μονίμων ή επικουρικών μεταξύ των προσλήψεων που έχει εξαγγείλει το υπουργείο. Έτσι, είναι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να μείνει το ίδρυμα με μόλις δύο παθολόγους το προσεχές διάστημα, λόγω συνταξιοδοτήσεων και λήξης του χρόνου ειδίκευσης.
Πέρα όμως της υποστελέχωσης, το νοσοκομείο έχει να αντιμετωπίσει και τα στοιχεία της φύσης! Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Τρίπολης, χρειάστηκε μια δυνατή βροχή το βράδυ της Κυριακής 11/06 για να αποκαλυφθούν οι κακοτεχνίες και να βγουν στους διαδρόμους οι… κουβάδες, ώστε να μαζεύονται τα νερά που έσταζαν από την οροφή.
Σύμφωνα με ανάρτηση γιατρού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, 20.000.000 ευρώ στοίχισε η άκρως αποτυχημένη ανακαίνιση και ακόμα σε κάθε βροχή μπαίνουν νερά σε διάφορα τμήματα, με τα χρήματα αυτά θα είχε χτιστεί ένα νέο νοσοκομείο. Η εν λόγω ανακαίνιση ξεκίνησε το 2002 και «ολοκληρώθηκε» σταδιακά, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται – μάλιστα το 2009 είχε ξεκολλήσει τμήμα της ψευδοροφής και έκλεισαν τα χειρουργεία, ενώ το 2013 είχαν πλημμυρίσει τα Επείγοντα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr