Μπουτάρης: Επέμβαση του νόμου, επίθεση στο ΚΚΕ -Σε ιδιώτες η αποκομιδή


Την ειλλημμένη απόφαση του, να αναθέσει για τρεις μέρες την αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη σε ιδιώτες, πρόβαλε ο Γ. Μπουτάρης, ζητώντας ταυτόχρονα παρέμβαση του νόμου και των ΜΑΤ για να ανοίξει η χωματερή και εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ανέφερε ότι αύριο θα ανοίξουν οι προσφορές των ιδιωτών και την ίδια μέρα θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιωτικά συνεργεία. «Η μισή Ελλάδα έχει ιδιώτες, δεν μπορώ να αφήσω την πόλη με σκουπίδια», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και επιτέθηκε εναντίον των ΚΚΕ και ΠΑΜΕ.
«Υπάρχει νόμος. Δεν μπορεί η μειοψηφία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να επιβάλλει την άποψη της, επειδή ελέγχει το σωματείο των εργαζομένων. Τους πουλάνε παραμύθι ότι αν πιέσουν θα μονιμοποιηθούν. Να εφαρμοστεί ο νόμος», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ζήτησε ακόμα και την επέμβαση των ΜΑΤ.
Ο ίδιος τάχτηκε υπέρ ενός μεικτού συστήματος στην αποκομιδή σκουπιδιών και ανέφερε: «Οι δήμοι να έχουν μόνιμο προσωπικό αλλά και τη δυνατότητα να συνεργάζονται με ιδιώτες. Πρέπει να τελειώσει το μοντέλο των συμβασιούχων», είπε και πρόσθεσε: «Το σπυρί πρέπει να σπάσει»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr