Ελληνική Δικαιοσύνη: Άδικο να τραβολογάμε ανθρώπους για 910 ψωροεκατομμύρια ευρώ


Θα σωζόμασταν τώρα με 910 εκ. ευρω από λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς; Δηλαδή περίπου 90 ευρώ ο καθένας μας; Τι να κάνεις με 90 ευρώ; Ούτε μπουκάλι στον Πανούση δεν ανοίγεις.


Όλοι μάλλον θυμόμαστε την περιβόητη λίστα που ακούει στο όνομα της διαβόητης αρχηγού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δηλαδή τη λίστα Λαγκάρντ.
Έλα μωρέ, εκείνη τη λίστα που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεχασμένη σε ένα στικάκι στο κομοδίνο του σπιτιού του, μαζί με τα αμυντικά σχέδια της χώρας; Εκείνη που την είχε αλλοιώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να μη φαίνονται οι συγγενείς του; Εκείνου του Παπακωνσταντίνου που η τιμωρία του από δικαστήριο, ήταν ένα «να μην το ξανακάνετε»;
Όχι; Καλά, δεν έχει και σημασία. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ, μαζί με τη λίστα Μπόργιανς και των CD, δε σημαίνουν κάτι πλέον, αφού όπως αποφάσισε η ελληνική δικαιοσύνη, τα πρόστιμα που αφορούσαν αυτές οι λίστες, παραγράφονται λόγω πενταετίας.
Καίριο ρόλο στο παραπάνω αποτέλεσμα, φαίνεται πως έπαιξε και άλλος ένας ανεξάρτητος θεσμός, αυτός του ΣΔΟΕ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών τότε φυλλάδων, δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται να εισπράξει από καθώς πρέπει γραβατωμένους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, οι λίστες που ήλεγχε το ΣΔΟΕ, αφορούσαν 1000 περίπου δικογραφίες και το πόσο που προσδοκούσε να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο ήταν περίπου 910 εκ. ευρώ. Συγκριτικά, ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό με 330 εκ. ευρώ, ενώ από την περικοπή του ΕΚΑΣ που τσάκισε του συνταξιούχους, εξοικονομήθηκαν586 εκ. ευρώ.
Η απόφαση αυτή, έρχεται λίγο μετά την απαλλαγή με βούλευμα, τηςΣαββαΐδου, για μη είσπραξη προστίμου ύψους 80 εκ. ευρώ, που χοντρικά μας πάει στο 1 δις…
Ίσως κάποιοι αισθάνεστε λίγο μαλάκες. Δικαιολογημένα. Θα θέλαμε όμως να σας επισημάνουμε πως οι ημερομηνίες για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ πλησιάζουν, και καλό θα ήταν να κάνουμε όλοι μας, το πατριωτικό μας καθήκον και να πληρώσουμε τους φόρους μας. Βάζοντας πλάτη και όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από το βάλτο που έχει βρεθεί.
Venceremos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr