Αξίζει τώρα να στείλουμε κάποιον φυλακή για 78 ψωροεκατομμύρια ευρώ;


Πόσα κάστανα αγοράζεις άραγε με 78 εκατομμύρια;

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο σε αυτή τη χώρα. Κάποιος δημοσιογράφος ή κάποιο leak, αποκαλύπτει διασπάθιση δημοσίου χρήματος με κάποιο τρόπο, είτε από πολιτικό, είτε από δημόσιο λειτουργό, είτε από απλούς επιχειρηματίες της πραγματικής αγοράς. Το θέμα γίνεται viral για μερικές μέρες, ίσως να το εκμεταλλευτεί και κάποιο μεγάλο κόμμα όταν σιγουρευτεί πως δεν εμπλέκεται κάποιος δικός του, εκδικάζεται μετά από χρόνια και όλοι οι κατηγορούμενοι πάνε σπίτια τους χαμογελαστοί και λίγο πλουσιότεροι.
Ίσως μερικοί από αυτούς, να βγουν και σε κάποιο κανάλι για να μας αναλύσουν πώς τα φάγαμε όλοι μαζί και πώς όλοι μαζί τώρα πρέπει να βάλουμε πλάτη…
Από το συγκεκριμένο μοτίβο, δε θα μπορούσε να αποκλίνει και η υπόθεση της κυρίας Σαββαΐδου, Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, η οποία φέρεται να μην ήταν και πολύ πρόθυμη να εισπράξει πρόστιμο αξίας 78 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία GENNET.
Στην εταιρεία GENNET, επιβλήθηκε πρόστιμο για τοκογλυφία το οποίο τελικά ούτε βεβαιώθηκε, ούτε εισπράχθηκε, χάρη στην κυρία Σαββαΐδου, η οποία ζήτησε τον επανέλεγχο της υπόθεσης από την αρχή.
Στην ιστορία είναι αναμεμειγμένος και πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Ανθόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατάφερε και έβγαλε 1.757.800 από την υπόθεση.
Η GENNET είναι συμφερόντων Τσουκαλίδη, ο οποίος είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη ξανά το 1999 για ηθική αυτουργία σε απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αφού μαζί με το Σωκράτη Κόκκαλη, φέρονται να έχουν μεσολαβήσει στις διεθνείς επενδύσεις του ΟΤΕ με σκοπό την προμήθεια από τους εξαγορασθέντες Οργανισμούς Τηλεπικοινωνιών στην Αρμενία και τη Ρουμανία. Αθωώθηκε τελικά με βούλευμα.
Με βούλευμα απαλλάχθηκε και η κυρία Σαββαΐδου τελικά, για τη μη είσπραξη προστίμου από την εταιρεία του ανθρώπου που αθωώθηκε με άλλο βούλευμα και έτσι είμαστε όλοι χαρούμενοι, τίμιοι και πλούσιοι.
Εντάξει, όχι όλοι. Μόνο όσοι ήταν πλούσιοι και πριν.
Χωρίς να έχει κάποια σχέση με τα παραπάνω, να υπενθυμίσουμε ότι το χρονικό περιθώριο για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της πλέμπας, έχει σχεδόν εξαντληθεί, και όποιος από σας δεν την υποβάλει, θα αντιμετωπίσει πρόστιμα και κατασχέσεις.
Καλή τύχη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr