Ομολογιακό 200 - 300 εκατ. ευρώ από τον Μυτιληναίο


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η έκδοση ομολογιακού δανείου από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μυτιληναίος μετά και από την σημερινή απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα σε ενημέρωση που προχώρησε η εταιρεία αναφέρει: "Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, σύμφωνα με το Ν.3556/2007 και τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με την από 08.06.2017 συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου σύμφωνα με το ν.3156/2003 και τον Κ.Ν.2190/1920, ποσού διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€200.000.000) κατ' ελάχιστον και έως τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€300.000.000), τη διάθεση των ομολογιών μέσω δημόσιας προσφοράς και την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς".


Αναφορά στο ομολογιακό δάνειο είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά την διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου με στόχο την άντληση έως 300 εκατ. ευρώ και ένα επιτόκιο που «θα έχει μπροστά το 3» όπως είπε χαρακτηριστικά. Συμμετοχή στο δάνειο με 50 εκατ. ευρώ θα έχει η EBRD, ενώ το δάνειο αναμένεται να «ξεκλειδώσει» τραπεζικές πιστωτικές γραμμές 1,4 δις. ευρώ μεσοπρόθεσμα.
Ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος είχε αναφέρει επίσης ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο εταιρικός μετασχηματισμός. «Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο άλμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο ίδιος πιθανότατα θα εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου και θα διατηρήσει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο Ευ. Μυτιληναίος είχε επισημάνει στην Γενική Συνέλευση πως το ενδιαφέρον για τις μονάδες της ΔΕΗ θα οριστικοποιηθεί όταν η κυβέρνηση καταλήξει στο πακέτο των προς πώληση μονάδων. Πάντως, τόνισε ότι ο Όμιλος διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα και υπογράμμισε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στους τομείς που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, διερευνώντας τα περιθώρια συμμετοχής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr