ΒΙΝΤΕΟ! ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ο Tσοχατζόπουλος. Τι είπε για Παπανδρέου και Σημίτη...


Λύθηκαν οι δικονομικές εκκρεμότητες που εμπόδιζαν την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο πρωήν υπουργός βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Όπως είπε η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, συμπληρώνοντας: "Έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός και ο εγκλεισμός μου, με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Στο δικαστήριο θα αντιμετωπιστεί αυτή η υπόθεση πενταετούς διάρκειας. Τώρα έρχεται η ώρα να συζητηθούν όλα", ενώ στο πλευρό του βρισκόταν η Βίκυ Σταμάτη η οποία ανέφερε πως η αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου αποτελεί “μεγάλη χαρά για το παιδί μας".


Από την πλευρά του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Λεωνίδας Κοτσαλής, δήλωσε σχετικά:

"Με τη σημερινή αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου ολοκληρώθηκε η από 5.4.2017 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών περί αναστολής έκτισης της ποινής για λόγους υγείας κατ’ εφαρμογή του άρ. 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η οποία του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Αφού υπερπηδήθηκε μία σειρά από διαδικαστικές δυσχέρειες, οψιγενώς ανακύψασες, και συγκεντρώθηκε με εργώδεις προσπάθειες η επιβληθείσα εγγυοδοσία, κατέστη δυνατή η υλοποίηση της προαναφερθείσης απόφασης. Προσβλέπω σε δίκαιη, νηφάλια και στη βάση του άρ. 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κρίση του Δικαστηρίου. Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω πλήρη εμπιστοσύνη".
Η  απόφαση προέβλεπε την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ και με άλλους τρόπους πλην των μετρητών, ώστε να μπορέσει ο καταβεβλημένος από μια σειρά προβλήματα υγείας Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ κατέβαλε επιπλέον 2.000 ευρώ τα οποία αφορούν στην εξαγορά της καταδίκης του για το πόθεν έσχες άλλους 6 μήνες αλλά και στην προσαύξηση για τα δικαστικά έξοδα.


Η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, βρέθηκε και σήμερα στον Κορυδαλλό προκειμένου να τον υποδεχτεί και να τον συνοδέψει κατά την έξοδό του από το σωφρονιστικό κατάστημα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δικονομικά ζητήματα που είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, λύθηκαν τελικά σήμερα. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως τακτοποιήθηκε το θέμα της αμετάκλητης ποινής φυλάκισης 5,5 ετών που έχει επιβληθεί στον πρώην υπουργό για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, καθώς -κατά τις ίδιες πηγές- κρίθηκε ότι έχει εκτιθεί. Έτσι δόθηκε λύση η οποία έγινε δεκτή και από τις εισαγγελικές αρχές.


Παράλληλα, αντιμετωπίστηκε και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τις περασμένες ημέρες, με το διαβατήριο του πρώην υπουργού.
Μεταξύ των όρων που έχει ορίσει το δικαστήριο για την αποφυλάκιση είναι και η κατάθεση στις αρχές του διαβατηρίου και της ταυτότητας του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ωστόσο, υπήρξε κώλυμα αφού το πρώτο έγγραφο το είχε ήδη καταθέσει σε προγενέστερο στάδιο, όμως δεν διαβίβασή του από τη μία υπηρεσία στην άλλη δεν μπορούσε να γίνει αυτεπάγγελτα.Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί είναι:
- Καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ (ένας δικαστής είχε την άποψη η εγγύηση να οριστεί η εγγύηση στο ποσό των 100.000 ευρώ)
-Εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ξεκινώντας από το Μάιο του 2017
-Παράδοση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του
-Απαγόρευση έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφων
-Υποχρέωση νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση
-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και
-Απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων.
press-gr.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr