Εν μέσω της μεγαλύτερης απεργίας πείνας ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… roaming με το Ισραήλ!


Καθώς οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι αντιμετωπίζουν πλέον άμεσα τον κίνδυνο θανάτου, ύστερα από 22 ημέρες απεργίας πείνας, ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στο Ισραήλ για να υπογράψει συμφωνία… περιαγωγής στα κινητά τηλέφωνα μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ.
Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταψηφίσει το ψήφισμα της UNESCO που ασκούσε κριτική στο Τελ Αβίβ για την δράση του σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Μιλώντας στο info-war.gr ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ψηφοφορία της UNESCO. «Δεν έχουμε λάβει εξηγήσεις από τις χώρες που καταψήφισαν η απείχαν από την ψηφοφορία» είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι περίμενε διαφορετική στάση από μια χώρα σαν την Ελλάδα η οποία ζητά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου σε όλα τα επίπεδα.
«Οι Έλληνες και οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι υπό κατοχή» επεσήμανε με νόημα ο Παλαιστίνιος πρέσβης.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η παλαιστινιακή αρχή σε συνεργασία με τις αραβικές χώρες, που κατέθεσαν την σχετική πρόταση στην UNESCO, είχαν αποδεχθεί όλες τις τροποποιήσεις που ζήτησε η ΕΕ προκειμένου να υπερψηφίσει την απόφαση. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι παρά τις αλλαγές οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αθέτησαν τη συμφωνία.
Να σημειωθεί πάντως ότι άλλες χώρες της ΕΕ όπως η Ισπανία και η Γαλλία προτίμησαν να απέχουν ενώ η Σουηδία υπερψήφισε την απόφαση – σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία με εντολή του Νίκου Κοτζιά καταψήφισε.
*Πηγή: info-war.gr.

.

Περισσότερα για εσάς

by anemosanatropis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By BloggerTips.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *