“Βόμβα” από τη “Real News” για συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με… ουρά και μέλλον


Μια σχέση που… κάθε άλλο παρά ως αταίριαστη εξελίχτηκε, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επανέρχεται στην επικαιρότητα, με αφορμή την αποκάλυψη-βόμβα της “Real News”, για συνάντηση των δυο πολιτικών. Μια συνάντηση με… ουρά και μέλλον.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου, οι δυο… πρώην (πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) συναντήθηκαν για τέσσερις ώρες, σε σπίτι πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Η “Real News” αναπτύσσει ακόμη τα σενάρια για τα επόμενα βήματα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στα βήματα αυτά ο Μεσσήνιος πολιτικός, πρώην πρωθυπουργός και “συγκάτοικος” του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνήσεις της περιόδου 2012-2015.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη στις φήμες για ενόχληση του Κώστα Καραμανλή από το ενδεχόμενο προσέγγισης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Νέα Δημοκρατία.
Το όλο θέμα προσφέρεται για… αναλύσεις. Η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να ταυτιστεί με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά την τριετία 2012-2015, αποδείχτηκε επωφελής για τη χώρα και… τη ΝΔ, κατέστρεψε ωστόσο το ΠΑΣΟΚ, καθώς το συρρίκνωσε σε επίπεδο κόμματος τσέπης, που δυσκολεύτηκε να μπει στη Βουλή στις εκλογές του 2015. Και φυσικά, οδήγησε στον μονόδρομο της αλλαγής ηγεσίας στο Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τη Φώφη Γεννηματά να διαδέχεται τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο ισχυρός παίκτης εκείνης της περιόδου, εγκλωβίζοντας το ΠΑΣΟΚ, και καταφέρνοντας την ίδια στιγμή να αξιοποιήσει δυνάμεις από τον χώρο του Κέντρου, προς ενίσχυση της κυβέρνησής του, η οποία έδωσε σκληρή μάχη για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία.
Το… σίριαλ μιας νέας προσέγγισης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίζεται ως συνεχιστής της περιόδου Σαμαρά, ξυπνά κατά καιρούς τα παραταξιακά ένστικτα της καραμανλικής πτέρυγας. Βουλευτών και στελεχών που επί σειρά πολλών ετών έδωσαν μάχες δίπλα στον Κώστα Καραμανλή.
Αντιθέτως, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής τζούνιορ, έχει επιδείξει μεγαλύτερη… ευελιξία σε τέτοιου είδους “υβρίδια”. Αρκετοί άλλωστε σε εσωκομματικό επίπεδο, χρεώνουν στον γιο του Αχιλλέα Καραμανλή ότι έχει συγκεντρώσει γύρω του δυνάμεις και πρόσωπα, που στο παρελθόν υπήρξαν φανατικοί πολέμιοι, και ορισμένοι ακόμη και υβριστές του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr