Η ELDORADO ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
(Το φράγμα Μ.Παναγίας που βλέ[πετε στη φωτο είχε 35.000 κυβικά μέτρα νερού που εξαφανίστηκαν τις τελευταίες 20 μέρες).
Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης:

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΚΑΒΟΥ
Νέα στοιχεία για την καταστροφή των υδάτων στις Σκουριές Χαλκιδικής εξαιτίας των εργασιών εξόρυξης χρυσού – χαλκού από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός - Eldorado Gold, παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές, στην εκδήλωση "Τα Νερά του Κάκκαβου" που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 23 Μαϊου. Συγκεκριμένα, 
ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μεγάλης Παναγίας Γιώργος Κυργιανός, κατήγγειλε ότι το τελευταίο διάστημα, αντλίες της Ελληνικός Χρυσός αποστραγγίζουν τα νερά του όρους Κάκαβος κατά περίπου 300 κυβικά μέτρα την ώρα, συνολικά. Παράλληλα, το αρδευτικό φράγμα της Μεγάλης Παναγίας έχει στερέψει. Αισθητά έχει μειωθεί η στάθμη στη γεώτρηση από την οποία υδροδοτούνται οι 3.000 κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας. Την κατάσταση επιδείνωσαν οι διερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή της Τσικάρας. 
Όπως σημείωσε, μιλώντας στην εκδήλωση, ο καθηγητής Υδραυλικής ΑΠΘ Κώστας Κατσιφαράκης, ανοιχτή εξόρυξη σε βάθος εκατοντάδων μέτρων, σημαίνει αποστράγγιση των νερών της περιοχής σε ακτίνα χιλιομέτρων.
Ο Γιώργος Ταραζάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγίας παρουσίασε στοιχεία από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ίδιας της εταιρείας, από την οποία προκύπτει σημαντική βλάβη των νερών, ποσοτικά και ποιοτικά σε όλες τις υδρολογικές λεκάνες της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που θα επηρεάσουν την υδροδότηση και της Ολυμπιάδας, του Στρατωνίου, της Ιερισσού και όλης της προ του Άθω Χαλκιδικής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr