Που ήταν ο εισαγγελέας όταν επί των ημερών υπουργείας του Στουρνάρα πέταγαν τους ανασφάλιστους από τα νοσοκομεία;


Γεώργιος Βήχας

Διαβάζω πως ο Στουρνάρας ζήτησε Εισαγγελική παρέμβαση για αυτά που γράφτηκαν στο διαδίκτυο μετά τον τραυματισμό του διορισμένου "πρωθυπουργού" Παπαδήμου. Έστειλε μάλιστα την ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη ό οποίος έγραψε πως δεν θα τον ενοχλούσε εάν έσκαγε στα πόδια του Στουρνάρα. 
Έχω λοιπόν να πω τα εξής:
Τον Γιώργο Φιλιππάκη τον γνωρίζω πολύ καλά εδώ και αρκετά χρόνια και μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να πω, πως είναι κατά της βίας, έχει αγωνιστεί και βασανιστεί επί χούντας για την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Αυτό που έγραψε για τον Στουρνάρα, όπως και όσα παρόμοια γράφτηκαν στο διαδίκτυο για τον Παπαδήμο το μόνο που εκφράζουν είναι την απέραντη οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας όχι μόνο για την βαρβαρότητα των πολιτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτοί οι κύριοι, αλλά και για την ατιμωρησία τους μέχρι σήμερα. 
Προσωπικά δεν με φοβίζουν αυτές οι ακραίες, αν θέλετε, απόψεις του Γιώργου ή των υπολοίπων που εκφράστηκαν με παρόμοιο τρόπο, με φοβίζει το απύθμενο θράσος όλων αυτών που ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα δεινά που του προκάλεσαν, ζητούν την ποινική δίωξη όσων δημοσίως εξέφρασαν ( με τον ακραίο τρόπο ) την αγανάκτηση τους. 
Θα ήθελα να ρωτήσω, που ήταν ο εισαγγελέας όταν πέθαιναν αβοήθητοι οι ανασφάλιστοι; Όταν οι καρκινοπαθείς δεν έβρισκαν τα φάρμακα τους; 
Όταν επί των ημερών υπουργείας του Στουρνάρα πέταγαν τους ανασφάλιστους από τα νοσοκομεία;
Κε Στουρνάρα που ήταν η ευαισθησία σας όταν ήσασταν υπουργός οικονομικών και η προεδρία της κυβέρνησης σας έστελνε με mail ( το κοινοποιούσε και σε μας στο ΜΚΙΕ), την μελέτη που ως ΜΚΙΕ είχαμε κάνει και σας αποδεικνύαμε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χάνει η Εθνική μας οικονομία κάθε χρόνο από τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων; Την μελέτη μας που αφορούσε τους ανασφάλιστους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Τι κάνατε τότε για να προστατέψετε την οικονομία μας; Και μάλιστα σε μια περίοδο που την ίδια στιγμή εφαρμόζατε μέτρα βάρβαρης λιτότητας, μέτρα που οδηγούσαν τον λαό στη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την δυστυχία, ακόμη και στον θάνατο; 
Ποιός εισαγγελέας, ποια δικαιοσύνη επενέβη τότε για την τεράστια ζημιά που προκαλέσατε στον λαό αλλά και στην εθνική οικονομία;
Η ποινικοποίηση του δημοσίου λόγου είναι κατακριτέα και επικίνδυνη. 
Ζούμε έτσι κι αλλιώς σε μια ιστορική περίοδο στην οποία το Σύνταγμα μας αλλά και η ίδια η Δημοκρατία μας κακοποιούνται βάναυσα είτε με τους διορισμένους πρωθυπουργούς όπως ο Παπαδήμος, είτε με την ουσία αλλά και τον τρόπο που ψηφίζονται οι μνημονιακές πολιτικές.
Η απόπειρα κατά του Παπαδήμου και γενικότερα κατά του οποιουδήποτε είναι κατακριτέα γιατί ο σεβασμός στην αξία κάθε ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτος. Αδιαπραγμάτευτη όμως είναι και η θέληση του Ελληνικού λαού να λογοδοτήσουν στην Ελληνική δικαιοσύνη όλοι αυτοί που ευθύνονται για την εξαθλίωση του. 
Είναι πλήγμα τόσο στη Δημοκρατία όσο και στον πολιτισμό μας όταν ποινικοποιούμε τον δημόσιο λόγο και αφήνουμε στο απυρόβλητο του ποινικού δικαίου πράξεις που αποδεδειγμένα έχουν προκαλέσει ψυχικό και σωματικό πόνο, ακόμη και θάνατο. 
Ελπίζω οι εισαγγελείς και γενικότερα η Ελληνική δικαιοσύνη να κάνει πραγματικά το καθήκον της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr