Δ. Σπανού: «Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αποτελεί αφετηρία για μια κυρίαρχη Ελλάδα»


Την πάγια θέσης της Λαϊκής Ενότητας για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και έξοδο από τα μνημόνια εξέφρασε το μέλος της Π.Γ.  της ΛΑΕ Δέσποινα Σπανού κατά τη διάρκεια της επισκέψεως της στη Χίο.

Η κα Σπανού τόνισε ότι η νομισματική αυτοτέλεια ισοδυναμεί ,με αυτοκυριαρχία ενώ η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ μας καταδικάζει σε μόνιμη υποτέλεια. Παράλληλα προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σ ε χώρα γερόντων και εξαθλιωμένων νέων ανθρώπων. « Ζητάμε να καταργηθούν τα μνημόνια, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, να διαγραφεί το χρέος και να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Το μέλλον των παιδιών μας και εγγονών μας έχει υποθηκευθεί μέχρι και το 2060. Αν δεν σηκωθούμε από τον καναπέ, εάν δεν αλλάξουμε τα δεδομένα θα συνεχιστεί η ίδια σκληρή πολιτική των μνημονίων», ανέφερε το μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας.
Δ. Σπανού «Είμαστε αντίθετοι σε δομές-φυλακές»
Η κα Σπανού απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη θέση της ΛΑΕ για τη δημιουργία Προαναχωρισιακού Κέντρου στο νησί, υπογράμμισε την αντίθεσή της απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή δομής –φυλακής  επιθυμεί να δημιουργήσει η Κυβέρνηση για τους Πρόσφυγες-μετανάστες.     «Με την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ και την Τουρκία μετέτρεψε την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο και αντιτιθέμεθα σε αυτούς τους είδους τις πολιτικές». Ταυτόχρονα τόνισε ότι το προσφυγικό δεν είναι υπεύθυνο για την χαώδη οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά η πολιτική των μνημονίων.  
αναδημοσίευση από politischios.gr
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    .

    .


    Powered By BloggerTips.gr