Αυτός είναι ο πρέσβης της Νέας Γουϊνέας στον ΟΗΕ.

Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας.
Το νησί έχει έκταση 786.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνολικό πληθυσμό 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων (εκτίμηση 2014). Ιστορικά το νησί κατοικείται κυρίως από τη φυλή των Παπούα. Σήμερα η Νέα Γουινέα είναι χωρισμένη σε δύο ίσα περίπου τμήματα: Τα δυτικό μισό ανήκει στο κράτος της Ινδονησίας και χωρίζεται στις επαρχίες Παπούα και Δυτική Παπούα, ενώ το ανατολικό μισό αποτελεί το ανεξάρτητο κράτος της Παπούας Νέας Γουινέας.

Εξαιτίας της πυκνής βλάστησης που καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, η Νέα Γουινέα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα του κόσμου, με τεράστια βιοποικιλότητα. Υπολογίζεται ότι εκεί ζει το 5-10% των ειδών του πλανήτη, πάρα πολλά από τα οποία είναι ενδημικά.

Γεωγραφία

Η Νέα Γουινέα είναι νησί στο βόρειο τμήμα της Ωκεανίας. Είναι απομονωμένο από τη Θάλασσα Αραφούρα στα δυτικά και τον Πορθμό Τόρες και τη Θάλασσα των Κοραλλίων στα ανατολικά. Μερικές φορές θεωρείται ότι είναι το ανατολικότερο νησί του αρχιπελάγους της Μαλαισίας, βρίσκεται βόρεια του αυστραλιανού Τοπ Εντ, του κόλπου της Καρπεντάρια και της χερσονήσου Κέιπ Γιορκ, και δυτικά του Αρχιπελάγους του Βίσμαρκ και του Αρχιπελάγους του Σολομώντα.
Το σχήμα της Νέας Γουινέας συχνά συγκρίνεται με το σχήμα του Πουλιού του παραδείσου, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ονόματα για τα δύο άκρα του νησιού: η χερσόνησος Το κεφάλι του πουλιού βρίσκεται στα βορειοδυτικά (ή χερσόνησος Doberai), και η χερσόνησος Ουρά του πουλιού στα νοτιοανατολικά (επίσης γνωστή ως χερσόνησος της Παπούας). Τα Υψίπεδα της Νέας Γουινέας, μία οροσειρά από το ανατολικό άκρο του νησιού ως το δυτικό, δεσπόζουν στη γεωγραφία της Νέας Γουινέας. Εκτείνονται, σε μήκος, πάνω από 1.600 χιλιόμετρα από το «κεφάλι» ως την «ουρά» του νησιού. Το δυτικό τμήμα του νησιού της Νέας Γουινέας περιέχει τα υψηλότερα βουνά στην Ωκεανία με ύψος έως 4.884 μέτρα.

Ο πρέσβης της Νέας Γουϊνέας στον ΟΗΕ.
Όλα τα λεφτά το κέρατο !!!!! Να δούμε Τσίπρα,Καμμένο έτσι 
και τι άλλο στον κόσμο!!
Για να μην παρεξηγηθούμε σεβόμαστε την ενδυμασία όλων των χωρών στον πλανήτη.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr