Θέμα ΕΛΣΤΑΤ και αποκατάστασης ζημιάς του πρώην προέδρου της κ. Γεωργίου έθεσε ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.


Θέμα ΕΛΣΤΑΤ και αποκατάστασης ζημιάς του πρώην προέδρου της κ. Γεωργίου έθεσε ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα πρακτικά που είδαν το φως της δημοσιότητας.
«Καλωσορίζω την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την ανάκαμψη και την συμμετοχή του ΔΝΤ. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα έχει πλήξει την ανάπτυξη. Η συμφωνία ωφέλησε την Ελλάδα βελτιώνοντας τη θέση της στις αγορές, καθώς τα ελληνικά ομόλογα πέφτουν. Είναι πολύ σημαντική η ταχεία εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κόκκινα δάνεια. Επίσης κάνω έκκληση στις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν όσα έχουμε συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος για την ΕΛΣΤΑΤ. Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να αποζημιωθούν για όλα τα έξοδα από τις νομικές πράξεις που έχουν γίνει εναντίον εκείνων και του προσωπικού τους» ανέφερε ο κ. Ντράγκι.
Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών φάνηκε μάλιστα να δέχεται το αίτημα του κ. Ντράγκι, καθώς στην πρώτη τοποθέτηση του στο Eurogroup φαίνεται να λέει: »Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ήταν πράγματι ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ευχαρίστως μπορούμε να το θέσουμε ως “βασικό παραδοτέο” πριν τον Ιούλιο». «On ESLTAT, we are happy for this to become a key deliverable before July» ήταν η ακριβής έκφραση του κ. Τσακαλώτου.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr