Πόσοι διανομείς πρέπει να σκοτωθούν για να εξασφαλίσει ο κλάδος τους, τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα;Της Δέσποινας Σπανού


Ακόμη ένα τραγικός θάνατος στην άσφαλτο για εργαζόμενο διανομέα, εχτές στη Λάρισα...


Δεν πρόλαβαν οι εργαζόμενοι να κατεβάσουν τα πανό από την μεγαλειώδη απεργία της προηγούμενης εβδομάδας και είδαν μέσα σε λίγες ημέρες, να επιβεβαιώνεται εκ νέου με τον πιο τραγικό τρόπο η αναγκαιότητα ικανοποίησης των αιτημάτων τους.
Ο κλάδος των διανομέων ίσως είναι η πιο σαφής σημερινή αντανάκλαση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στον εργασιακό χώρο.
Πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο, τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται ακόμα σε εμβρυακή κατάσταση, η εργοδοσία αντιμετωπίζει τους εργαζομένους ως αναλώσιμους και σε καθημερινή βάση η πίεση που δέχονται αλλά και οι συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν κάθε άλλο παρά θυμίζουν χώρα του "δυτικού κόσμου" ή συνθήκες 21ου αιώνα.
Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών κάθε τόσο γινόμαστε μάρτυρες μοιραίων συμβάντων, με νεαρούς ανθρώπους να εμπλέκονται σε τροχαία δυστυχήματα κατά την διάρκεια της εργασίας τους, δυστυχήματα τα οποία αντικειμενικά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί σε περίπτωση που ο κλάδος δεν ήταν τόσο "υποτιμημένος" στα μάτια της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ο οποίος πέρα από αγώνας για εταιρικό μηχανάκι, κράνος, προστατευτικά κτλ. είναι αγώνας για αξιοπρέπεια και εν τέλει καταλήγει να είναι και αγώνας επιβίωσης.
Και πρέπει σύσσωμος ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων, να στηρίξει δίχως δεύτερες σκέψεις, την προσπάθεια τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr