Απειλείται σφαγή των κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν στέγη στη Β’ Αθήνας…


Μπορεί το εκλογικό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα να δείχνει το 2019, όπως δηλώνει τουλάχιστον ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά μια σειρά κορυφαίων στελεχών του κόμματος προσπαθούν από τώρα να κάνουν το κουμάντο τους γνωρίζοντας ότι όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές είναι πολύ δύσκολο να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους υπουργούς της Κυβέρνησης εμφανίζονται αποφασισμένοι να μετακομίσουν από τις εκλογικές περιφέρειες της περιφέρειας στην Β΄ Αθήνας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν είναι δεύτερος θα εκλέξει αρκετούς βουλευτές.
Ωστόσο και σε αυτό το σενάριο οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από εκείνους, που θα εκλεγούν, με τον ΣΥΡΙΖΑ ηττημένο της εκλογικής αναμέτρησης.
Πάντως το Μαξίμου βλέποντας την κινητικότητα των κυβερνητικών στελεχών επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στέλνουν το μήνυμα: « η τελική απόφαση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές ανήκει στον πρωθυπουργό όταν έρθει η ώρα, και επομένως κανείς δεν µπορεί να εµφανίζεται ότι έχει χρίσµα υποψήφιου βουλευτή σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια της χώρας».

Η Β΄ Αθήνας μοιάζει με «καμίνι», αφού αναμένεται να είναι υποψήφιοι όλοι οι πρωτοκλασάτοι όπως οι υπουργοί  Ε. Τσακαλώτος, Ν. Παππάς, Π. Σκουρλέτης, Χρ. Σπίρτζης,  Γ. Μπαλάφας,  Π. Κουρουµπλής, Ν. Τόσκας.
Την ίδια ώρα πληροφορίες εμφανίζουν τον υπουργό ∆ικαιοσύνης,  Στ. Κοντονή, να θέλει να μετακομίσει από την μονοεδρική της Ζακύνθου στην περιφέρεια μαμούθ της Β΄ και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, να σκέφτεται να αφήσει τα Χανιά για την Αθήνα, επειδή σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα η έδρα θα είναι μία και υπάρχει στο νομό και ο Γ.  Σταθάκης.
Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει τι θα κάνουν κι άλλα βαριά ονόματα, όπως η Ρένα Δούρου και ο Δ. Παπαδημούλης, εφόσον οι εκλογές για την Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προηγηθούν των εθνικών εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ τις χάσει.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη η επιστροφή της Περιφερειάρχη, Ρ. ∆ούρου και του ευρωβουλευτή  ∆. Παπαδηµούλη στην Β΄ Αθήνας, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό και δημιουργώντας συνθήκες …σφαγής.
Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο αν σκεφτεί κανείς ότι στην μάχη της Β΄ Αθήνας μπορεί να ριχτούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. ∆ραγασάκης, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ∆. Τζανακόπουλος, εφόσον δεν επιλεγεί για το  Επικρατείας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr