Σαν σήμερα, ο Γλέζος και ο Σάντας κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την ΑκρόποληΛίγοι βρήκανε το ψυχικό σθένος κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Ελλάδας , να προβούν σε πράξεις ανάλογης ανδρείας με αυτήν του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα.


Ειδικά σαν αυτή που έλαβε χώρα τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όταν οι δύο νεαροί αντιστασιακοί μην αντέχοντας να βλέπουν την σβάστικα να κυματίζει στο συμβολικότερο σημείο της χώρας, έλαβαν την μεγάλη απόφαση να την κατεβάσουν.
Έτσι έπραξαν, αποδεικνύοντας πως το ψυχικό σθένος του ανθρώπου και το δημοκρατικό ένστικτο, μπορεί να καταπιεστεί από τους κατακτητές αλλά δεν μπορεί επ’ ουδενί να πάψει να υφίσταται.
Όταν βρει την ευκαιρία, εκδηλώνεται με αντιστασιακές πράξεις, σαν αυτή των Γλέζου – Σάντα, που τις θυμόμαστε, τις μνημονεύουμε, τις διασώζουμε για τις επόμενες γενιές και εν τέλει τις κρατάμε σαν αναμμένο φάρο για νέους αγώνες και νέες αντιστάσεις, μέσα στο σκοτάδι των μνημονίων και της ευρωκρατίας.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Αριστεράς και τώρα και για πάντα.
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
30/5/2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr