«Η πλατεία είναι γεμάτη με το νόημα που είχε κάτι απ’ τις φωτιές». Ο λαός στο προσκήνιο, τα μνημόνια παρελθόν


Πλημμύρισε ξανά η πλατεία Συντάγματος από μέγα πλήθος δεκάδων χιλιάδων πολιτών, με μέγα πάθος και αγωνιστικά μηνύματα ανατροπήςελπίδας και προοπτικής.

Η πλατεία πλημμύρισε και από τους ήχους της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», η οποία τραγούδησε, αναδύοντας μνήμες και κυρίως αναδείχνοντας ένα καινούργιο μέλλον.
Η ενωτική μεγαλειώδης λαϊκή και νεολαιίστικη παρουσία στο Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέας ανάτασης και με νέους όρους του λαϊκού κινήματος.
Το 4ο μνημόνιο μπορεί, ίσως, να ψηφισθεί πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά από την ένοχη και συνένοχη Βουλή, αλλά θα μείνει στα χαρτιά από το νέο κίνημα που αρχίζει να θεριεύει.
Η κυβέρνηση του παραΣυντάγματος και του θεσμικού παρακράτους, έντρομη από την κοσμοπλημμύρα του Συντάγματος και τον κόσμο που διαρκώς συνέρεε, έδωσε εντολή, δι’ ασήμαντον αφορμήν, να ρίξουν δακρυγόνα στο πλήθος με σκοπό την διάλυσή του.
Στον μνημονιακό κατήφορο προστίθεται και ο ωμός αστυνομικός αυταρχισμός και ο χημικός πόλεμος.
Η κυβέρνηση τελειώνει!
Στο Σύνταγμα έδωσαν το παρόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς.
Στο μεγάλο αγωνιστικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, μπροστά στην εξέδρα της ορχήστρας, συμμετείχε ο Παν. Λαφαζάνης και όλα τα πρώτα στελέχη της ΛΑ.Ε.
Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του χαιρέτισε «την συγκλονιστική αγωνιστική παρουσία των πολιτών στο Σύνταγμα» και κατήγγειλε «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και τον χημικό πόλεμο που εξαπέλυσε αναίτια στους ειρηνικούς διαδηλωτές».
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο κυβέρνηση δύο απάνθρωπων μνημονίων αλλά είναι και κυβέρνηση των ΜΑΤ και των δακρυγόνων. Κυβέρνηση θεσμικού παρακράτους και παρασυντάγματος. Είναι μια κυβέρνηση που τελειώνει και μαζί της πρέπει να τελειώνει όλος ο εφιάλτης του μνημονιακού μπλοκ.
Οι τρεις νέοι της ΛΑ.Ε με τα τρυκ που πέταξαν στο σικέ παιχνίδι της Ολομέλειας της Βουλής, έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε μια Βουλή που η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ την έχουν διασύρει και εξευτελίσει και την έχουν καταντήσει να λειτουργεί παρασυνταγματικά για να ψηφίζει μνημόνια, που καταδικάζουν στην ανεργία και την ξενιτιά τη νεολαία μας».
iskra.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr