Βόμβα:Ο Βαρουφάκης παραδέχεται ότι λειτούργησε ώς ανάχωμα της κυβέρνησης..


Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε μετά από καιρό στην τηλεόραση και όσα είχε να πει ήταν πραγματικά σοκαριστικά για τον τρόπο με τον οποίο ελίχθηκε η σημερινή κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες που λειτουργούσε ως αντιπολίτευση και στο πρώτο διάστημα μέχρι να «καταλάβει» ότι δεν μπορεί να… σχίσει τα μνημόνια.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του γνώριζαν πάρα πολύ καλά πως τα σχέδιά τους ήταν ανεφάρμοστα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε το θράσος να καλέσει τον Γιάνη Βαρουφάκη για να τα «εκτελέσει», με την αποτυχία προαποφασισμένη. Το πρώην στέλεχος της Κουμουνδούρου, βέβαια, δεν μας εξήγησε για ποιο λόγο δέχθηκε να γίνει το ανάχωμα της κυβέρνησης… Ίσως πίστεψε πως θα καταφέρει κάτι καλό με τις μαρξιστικές οικονομικές εφαρμογές του, σε ένα σύστημα αξιών που δεν επιτρέπει τέτοιες σκέψεις. Τουλάχιστον αφελής…
«Ήμουν έξαλλος όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης! Ήταν ανοησίες! Έβγαζα ατμούς από τα αυτιά μου!» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε«Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ μου είπε πως αυτό είναι πρόγραμμα του κόμματος, αλλά αν γίνουμε κυβέρνηση θα με θέλουν υπουργό Οικονομικών επειδή θα μπορούσα να το εφαρμόσω! Όταν έγραφα το άρθρο ‘δάκρυα και αίμα’ (σ.σ. με το οποίο αποδομούσε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) θεωρούσα ότι η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε τελειώσει»
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως προσπάθησε όσο ήταν Υπουργός να μην κλείσουν οι τράπεζες – που έκλεισαν – χαρακτήρισε αμελητέο υπάλληλο τον Ντάισελμπλουμ, αλλά και πως αυτός ήταν ο πρώτος που τον απείλησε πως θα γίνει Capital Contol αν επιμένει για νέα διαπραγμάτευση επί της δανειακής σύμβασης. Με λίγα λόγια, ο συνυπεύθυνος της σημερινής κατάστασης παραδέχθηκε πως… εκνευρίζοντας έναν απλά αμελητέο υπάλληλο, κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να στέκεται στις ουρές των ATM.
Η Νέα Δημοκρατία απάντησε άμεσα στη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, καταλογίζοντας – φυσικά – ευθύνες και στον ίδιο και στον Αλέξη Τσίπρα:
«Τα όσα είπε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης για την περίοδο που ήταν Υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα αποτελούν ομολογία για τις βαρύτατες ευθύνες του κ. Τσίπρα, του ίδιου του κ. Βαρουφάκη και της ηγετικής ομάδας της Κυβέρνησης. Συνειδητά ψέματα, σενάρια ρήξης και Grexit και συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες συνεχίζουμε να πληρώνουμε τον βαρύτατο λογαριασμό τους. Η ημέρα που θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό πλησιάζει».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr